Răutatea poate distruge visuri

N-o să înțeleg niciodată răutatea oamenilor față de semenii lor. Întotdeauna m-am întrebat ce îi stârnește pe unii oameni să fie răi și să calce în picioare fizic sau emoțional alte persoane.

Context

Mi-a fost reamintită această curiozitate zilele trecute când am văzut o știre despre un astfel de caz.

Este povestea unui tip foarte pasionat de Lego, ce colecționează figurine și construiește scene Star Wars de mai bine de 14 ani, iar de 8 ani postează pe YouTube câteva clipuri pe an.

Este pasionat și se vede asta. Chiar el menționează în clip faptul că a investit aproximativ 18000 de dolari în toată colecția.

Ei bine, se pare că pasiunea lui pentru Lego, o pasiune ce nu încurcă pe nimeni, a încurcat totuși pe cineva. De ce? Pentru că într-o seară s-a întors acasă, și-a găsit mașina spartă, piese de Lego peste tot, ca mai apoi să descopere că era spartă și casă, iar din casă nu îi lipsea altceva decât o machete de Lego la care lucra de 10 luni. În afară de macheta furată, celelalte erau distruse.

Tot el menționează în clip faptul că are mai multe electronice de valoare, printre care un MacBook, dar hoțul nu s-a atins de nimic altceva în afară de colecția lui de Lego. De aici, deduc faptul că toată acțiunea a fost făcută cu motivul de a îl călca în picioare emoțional și de a îi distruge pasiunea.

Așa arată un om distrus emoțional, un om ce nu încurcă pe nimeni cu pasiunea lui. Mulți ar spune “Vai, ce penibil. Un adult care plânge pentru Lego.” și nu este nimic mai greșit. Omul nu plânge doar pentru niște piese de Lego, plânge fiindcă nu înțelege de ce cineva a vrut să îi calce în picioare pasiunea în care a investit timp și bani, pasiunea care îi oferea momente de relaxare la final de săptămână.

Happy end

La momentul la care i-a fost distrusă colecția RepublickAttack avea puțin peste 4000 de subscriberi pe canalul lui de YouTube.

Clipul lui intitulat scurt “Bye.” a devenit viral și a intrat rapid în atenția altor youtuberi care i-au sărit în ajutor.

Unul dintre ei a creat o campanie de GoFundMe cu un target de 1000 de dolari astfel încât pasionatul de Lego să aibă o suma de start peste a reîncepe colecția.

Aici intră în joc internetul, căci și campania de fundraising se viralizează și în mai puțin de 24 de ore se strâng foarte mulți bani, iar când suma atinge valoarea de 18000 de dolari ce credeți că face RepublickAttack? Îl roagă pe inițiatorul campaniei să o oprească deoarece nu dorește să primească mai mult decât i-a fost furat.

Ăsta a fost punctul în care omul m-a uimit. Încă de la început am empatizat cu el fiindcă se vede din clipul de adio cât de pasionat era de Lego, dar corectitudinea lui m-a făcut să fiu și mai convins că este un tânăr liniștit, just și care nu își dorește să deranjeze pe nimeni, deci mă enervează și mai tare faptul că cineva a vrut să îi facă rău financiar și emoțional.

Pe lângă faptul că i-au fost donați banii să își refacă întreagă colecție, internetul i-a mai oferit un cadou. Datorită faptului că povestea s-a viralizat și ca să îi dea un imbold să nu renunțe la pasiunea lui, foarte mulți oameni s-au abonat la (inițial) micuțul lui canal de YouTube, astfel că dacă la început de octombrie avea doar 4000 de subscriberi, acum are 448.000.

By | 2018-12-11T17:34:23+00:00 December 11th, 2018|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment