“Primul meu duatlon” sau Cum a fost la WinterTri Challenge

Odata cu finalul iernii, mi-am inceput si eu activitatea competitionala pe 2015. A fost total neasteptat, mai ales ca m-am inscris cu o zi inainte. Pregatirea mea in materie de bicicleta la nivel competitional tindea asimptotic spre 0 (zero), asa ca nu aveam foarte mari pretentii de la mine.

Din fericire, am reusit sa ma surprind. Traseul de alergare fiind unul de trail, iar cel de bicicleta putin accidentat ma asteptam sa am probleme cu picioarele inca de la inceput, dar acestea au aparut abia spre final (nimic grav).

Dar sa incepem cu inceputul.

Am ajuns la Centrul Olimpic din Izvorani cu putin inainte de ora 10 si locatia deja era populata de concurenti nerabdatori sa ia startul competitiei. La datorie se aflau fotografii competiei, carora vreau sa le multumesc pentru cadrele excelente in care au surprins concurentii, inclusiv pe mine.

Avand in vedere ca ora la care eu trebuia sa iau startul era 13:15, am avut ceva de asteptat, asa ca am inceput sa-mi fac de lucru. Am mers sa vad fiecare dintre cele 3 starturi ce le precedau pe al meu, ba chiar am prins si finish-ul competitiei de triatlon, unde castigatorul a fost Alexandru Ciocan, urmat la 2 minute de mult mai tanarul Andrei Dan Dudu (15 ani).

Timpul a trecut destul de repede si, cu 15 minute inainte de startul meu, am facut si traditionala postare pe facebook pre-eveniment:

Asa cum o arata si postarea, am avut de parcurs 3 probe, dintre care 2 de alergare si una de pedalat.

Alergarea 1 (24:40, aprox 5.5 km)

alergare1

Mi-a luat ceva pana am reusit sa imi stabilizez pace-ul, si asta pentru ca pe prima parte a traseului era normal sa fie zona putin aglomerata. Baltile de pe traseul au fost adversari veritabili pentru picioarele mele, dar stiam ca trebuie sa fiu mult mai atent decat sunt de obicei.

Voluntarii de pe traseul si-au facut datoria exemplar, si atunci cand concurentii sunt ca mine, chiar e nevoie ca ei sa-si faca datoria. :)) Desi fusesem prezent la sedinta tehnica, uitasem absolut orice detaliu legat de traseu, si de fiecare data ma vedeam intreband “pe aici e bine?”.

Dupa cum se vede si in poza, am alergat cu telefonul intr-o mana si cu o sticla de Powerade in cealalata. Nu prea alerg de obicei cu lichide dupa mine fiindca stiu ca nu-s in stare sa beau din mers si ma inec, dar de data asta eram mult prea nealimentat, asa ca am preferat sa iau o sticla de “lichid albastru” dupa mine. Fiind biberon, ar fi trebuit sa fiu mai neatent ca niciodata ca sa ma inec, deci nu s-au intamplat evenimente notabile.

Prima parte de alergare s-a incheiat, bineinteles, cu zona de tranzitie, unde am renuntat la energizant, am luat bicicleta si am plecat galopand.

Pedalat (29:24, aprox. 12 km)

Pedalat

Cum spuneam si mai sus, nu eram deloc pregatit de o competitie care sa implice si padalatul, dar m-am descurcat destul de bine, dupa standardele mele.

Si pe partea asta am reusit sa mentin un ritm constant. Sa zicem ca am fost avantajat si de faptul ca stiam traseul, din vara, cand eram instructor in tabara si mergeam cu copiii prin padure fix prin locurile in care am pedalat la duatlon.

Si aici tin sa le multumesc voluntarilor, deoarece daca nu eram intrebat a cata tura este, as fi uitat complet ca trebuie sa dau doua ture de traseu si as fi fost descalificat.

Pana la urma am ajuns cu bine in zona de tranzitie, unde a trebuit sa intind din nou picioarele si sa pornesc in ultima proba a zilei.

Alergarea 2 (22:30 , aprox 4.5 km)

alergare2

Traseul a fost aproape acelasi de la prima proba de alergare, ritmul meu a fost cu 20 de secunde mai scazut, dar indeajuns de ridicat cat sa recuperez diferenta de timp fata de ceilalti competitori.

Rezultatul a fost unul neasteptat, cu aproape 14 minute mai bun decat ce imi propusesem eu. Am obtinut locul 9 cu un timp de 1:16:33. Sper sa fie un imbold pentru a reusi pana in toamna sa ma pregatesc si pentru proba de inot si sa duc la capat primul meu triatlon, tot in cadrul unui eveniment organizat de Smart Atletic, si anume Triathlon Challenge Mamaia.

Nu vreau sa inchei articolul inainte de a-i felicita pe Radu si Pandutzu pentru faptul ca au incheiat cursa de triatlon. Felicitarile merg si catre echipa SmartAtletic pentru organizarea impecabila. Lui Radu trebuie sa ii multumesc pentru inscrierea in competitie, deoarece datorita concursului lui organizat cu sprijinul Carrefour, am putut sa iau parte in ultimul moment la acest eveniment. 7card mi-a fost partener de nadejde in timpul antrenamentelor, iar sedintele de forta pe care le-am facut in timpul vizitelor la sala au dat rezultate. Ii multumesc lui Lucian pentru faptul ca a fost de acord sa folosesc si eu bicicleta pe care i-o imprumutase lui Pandutzu, si nu in ultimul rand, va multumesc voua, celor care m-ati sustinut!

Ne auzim curand!

P.S. Vlad, abia astept sa vad filmuletul iRewind.

Fotografii realizate de: PhotoRun, Radu Cristi si Pic2Go.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
By | 2017-03-18T16:33:54+00:00 March 3rd, 2015|Jurnal de cursă|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

2 Comments

  1. Radu Restivan March 3, 2015 at 14:33 - Reply

    […] cu care a terminat primul triathlon. Felicitări, bărbosule! Timpul lui a fost de 1:31:40.4, iar Sorin Chineață a participat la duathlon (după ce a câștigat un concurs pe care l-am făcut pe 321sport cu […]

  2. […] Sorinache a reusit o figura frumoasa la proba de duathlon si sper sa-l vad curand si la un triatlon. […]

Leave A Comment