Am refăcut marcajele pe traseul Gura Diham – Poiana Izvoarelor

În urmă cu două săptămâni am participat la acțiunea de refacere a marcajelor pe traseul dintre Gura Diham și Poiana Izvoarelor, organizată de către Omniasig.

Dacă la început am acceptat propunerea pentru că m-am gândit că o să fie distractiv și că o să mă distrez alături de voluntari, urcând pe munte, am realizat în timp ce urcam faptul că refacerea marcajelor este o activitate mai mult decât necesară.

Peste o săptămâna plănuiesc să urc pe Moldoveanu și cu cât se apropie ziua cea mare mă gândesc la toate chestiile neprevăzute care se pot întâmpla pe traseu, iar unul dintre ele este acela în care, din cauza ceții, nu aș mai vedea la fel de bine marcajele de pe traseu.

Ei bine, pentru ca alți pasionați ai muntelui să nu întâmpine astfel de probleme, pe mai multe trasee din munții Bugegi au avut loc acțiuni de refacere a marcajelor, organizate de Omniasig și puse în practică de voluntari din cadrul companiei și ai Asociației Oxygen.

În ziua în care au fost refăcute marcajele de la Gura Diham până la Poiana Izvoarelor, un traseu destul de accesibil, am fost prezent și eu. În urma parcurgerii potecilor printre copaci, am realizat că foarte multe dintre marcaje ajunseseră atât de degradate încât pe o ploaie mai puternică sau într-o zi cu ceață, nu foarte deasă, acestea ar fi putut foarte ușor ratate de către turiști.

Astfel, ceea ce se dorea o plimbare pe munte combinată cu voluntariat, s-a dovedit a fi o activitate mai mult decât utilă pentru turiștii ce vor parcurge acel traseu în viitor.

În urma experienței, susțin toate activitățile de acest tip, care sper să fie în număr cât mai mare și să acopere zone cât mai întinse din munții României și nu numai.

Dacă se aliniază planetele și vremea va fi bună, sper ca weekendul ce vine să constat că marcajele către Vf. Moldoveanu  sunt într-o stare foarte bună și sper să revin cu imagini cât mai frumoase, atât de pe traseu cât și de pe cel mai înalt vârf din România.

 

By | 2017-09-12T12:53:52+00:00 September 12th, 2017|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment