Ziua Internationala a Dorului

Ziua de 13 mai va fi trecuta in calendarul romanilor ca fiind Ziua Internationala a Dorului.

Sarbatoarea se adreseaza tuturor celor care sunt departe de tara, de copilarie sau de cei dragi.

Initiativa apartine Orasului Minunilor, o miscare sociala initiata anul trecut de trupa VUNK.

In calitate de ambasaDOR al acestei miscari, am fost provocat sa spun de cine sau de ce imi este dor. De doua zile incerc sa pun cap la cap gandurile si sa comprim cumva doate dorurile mele in cateva randuri.

Eu asociez perioadele de timp cu trupele sau genurile de muzica pe care le ascultam la acea vreme, fapt pentru care de fiecare data cand ascult o melodie pe care o ascultam acum mult timp, incepe sa imi fie dor de acea perioada.

Pot spune clar ca imi este dor de vara trecuta si de cea de dinainte si tot asa pana acum aproximativ 7 ani. Ultimii 7 ani, asa cum am mai spus-o intr-un articol mai vechi, au insemnat perioada in care m-am schimbat si este cu atat mai accentuat sentimentul de melancolie cu cat fiecare vara a avut ceva aparte. In niciun an nu am repetat activitatile, ci am evoluat putin cate putin.

Imi este foarte dor de mine de acum cativa ani si sunt sigur ca eul din trecut ar fi mandru de ceea ce am reusit pana in ziua de astazi.

Imi este foarte dor de copilarie si de serile in care ma plimbam pana tarziu pe afara pe strazile de acasa de la tara.

Imi este dor de zilele in care ma cataram in copaci, de primaverile cu copaci infloriti, de serile de vara in care ne “bateam” cu cornete, de traseele facute in nisipul de pe potecile neasfaltate.

Este clar ca imi este dor de tot ceea ce tine de copilarie, mai ales ca sunt unul dintre copiii fericiti ce au putut sa se bucure de copilarie intr-un mediu rural nepangarit de tehnologia care in ziua de astazi strica copilaria multor copii.

Acum eu te intreb pe TINE; care este dorul tau?

By | 2015-05-13T22:51:51+00:00 May 13th, 2015|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment