Vunk – Hituri și Mituri (Galerie Foto)

Si iata-ma ajuns la cota 4, pe 2015, in materie de concerte Vunk. In Hard Rock Cafe am inceput anul alaturi de ei, tot in Hard Rock Cafe il si incheiem.

Nu stiu cum s-a simtit pentru ceilalti spectatori, dar, pentru mine,  asta a fost concertul pe care eu l-am simtit cel mai mult de pana acum. Poate si pentru ca de ceva vreme ascult aproape zilnic piese Vunk.

Fie ca e vorba de piese manifest sau de piese despre oameni, intotdeauna baietii au ceva de spus, iar cand asculti piesele live, le simti si mai aproape.

DSC_9133

Fix in ziua concertului, trupa a lansat o noua piesa, pe numele ei “Ce miracol sa te am”, piesa despre care Cornel Ilie a spus ca este scrisa de mai demult, dar ca acum a fost momentul perfect sa fie lansata, el devind, de curand, tata.

Mie mi-a placut piesa cam tare, motiv pentru care a fost singura piesa pe care am ascultat-o in ziua de miercuri, inainte de concert. Pe numaratelea, numai la birou, am ascultat-o de nu mai putin de 35 de ori, plus ca am mai ascultat-o si pe drum, dar si in Uberul cu care am ajuns la Hard Rock Cafe. L-am facut si pe soferul Uberului sa o asculte si sa ii placa. Da, sunt putin nebun. :))

Un alt moment special al serii a avut loc exact inainte de inceputul concertului, atunci cand Cornel Ilie a predat chitara de care a fost nedespartit in concerte, “Chitara Cometa”. Aceasta a ajuns in colectia Hard Rock Cafe Bucharest fiind al doilea obiect al unei trupe romanesti care intra in aceasta colectie.

Daca vorbim despre spectacolul de pe scena, baietii au fost in mare forma, ca de obicei. Fiindca tot suntem la mine acasa (pe blog), vreau sa fiu baiat sincer, ca sa vina si la mine mosu’. I-am vazut prima data live acum 2 ani, cred, dar de atunci am ramas cu o singura parere – oamenii astia fac cele mai complexe spectacole dintre toti artistii din Romania.

E imposibil sa nu te “atinga” versurile sau discursurile lui Cornel, plus ca te mai si  afli in fata unul joc de lumini care si el iti ia ochii. Chiar si intr-un cadru restrans, cum este scena Hard Rock Cafe, show-ul e la el acasa si nu ai cum sa nu vezi asta.

DSC_9128

Chitara, trompeta, bass, claviatura, tobe, solouri lungi din fiecare, zambete, fete care exprima sentiment in timp ce sunetul iese din boxe si cele mai bune piese lansate de trupa ultimii 5 ani. Cam asa ar putea suna cel mai scurt rezumat al concertului, dar cum eu vorbesc mult, nu puteam sa restrang doar la atat de putine cuvinte.

Am plans cu “Lacrimi de coniac”, am strigat “Asa si?” si “Scapa-ma de ea”, am catalorit catre “Un nou univers” si desi lumea striga “Pleaca” raspunsul a fost “nu pleaca nimeni!”.

DSC_9039

Manifestul despre care vorbeam mai sus a fost transpus in “Respecta-te romane”, o piesa hybrid intre “Vreau o tara ca afara” si “Ne facem auziti”.

Nu a lipsit din setlist nici una dintre piesele lansate cu putin timp inainte de concertul de la Polivalenta, “Fa-mi cu mana”, dar nici piese ce vor aparea pe urmatorul album al trupei Vunk.

Fiindca ne-au obisnuit cu povesti frumoase, baietii i-au facut o supriza unei fane din Iasi care isi dorea tare mult sa ii vada, dar careia ii era greu sa vina in Bucuresti in zilele de miercuri, atunci cand tupa are, de obicei, concertele.

Povestea pe clipul urmator:

Va las cu o mica galerie foto realizata, de data aceasta, cu Nikonul D7000 al unei legume simpatice, pe numele ei Iulia.

By | 2017-03-18T16:33:49+00:00 December 20th, 2015|Concert/Festival|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment