Viespi, durere și supereroi la Băneasa

Nu e vorba de vreun film cu viespi radioactive şi nici de vreun scenariu apocaliptic. E vorba despre al doilea semimaraton la care am participat eu weekendul trecut, în cadrul RunFest HalfMarathon Băneasa.

Aproape semimaraton, de fapt, deoarece au fost fix 20 de km. Dacă nu fi simţit transform în Hulk (doar nervii, nu şi forţa), poate mai fi alergat încă un km după finish, numa aşa ca fac cei 21.1 km, cât fie semimaratonul întreg.

Lăsând la o parte aluziile mele la supereroi, revenim la ale alergatului, doar astea-s oile noastre.

Obosit şi uşor în dureri după cei 21 de km de pe Transfăgărăşan, m-am deplasat iarăşi aproape în afara localităţii pentru a participa la RunFest şi am fost încântat văd “mecanismul” încă funcţionează şi nu trebuie uns.

Aveam particip alături de alţi 900 de amatori şi profesionişti la ediţia de toamnă a acestui concurs şi venisem cu gândul voi alerga mai încet ca niciodată. De ce? Pentru nu voiam totuşi forţez aşa tare cu 2 săptămâni înainte de Maraton.

Cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu aia din târg, la faţă locului m-am hotărât bag în faţă şi alerg cât de rapid îmi permite organismul pe distanţa de 20 de km.

M-am amuzat în primele rânduri, la start, cu Marius Ionescu, Alex Corneschi, Ghiorghiță Vitalie şi Ionuţ Purcea, asta pentru ştiam după start nu urma mai fiu aproape de ei. Fiindcă tot veni vorba de ei, toţi 4 au urcat pe podium, ocupând 4 din cele 5 locuri fruntaşe.

Fiindcă spuneam de viespi, e de menţionat am crezut o transform. Undeva pe la km 7 am dat de primul roi de viespi din cele 3 de pe traseu şi am fost norocosul câştigător al unei înţepături în gambă.

Am urlat, am înjurat şi am trecut peste. Mai aveam de alergat alţi 13 km şi n-aveam timp de pierdut. Cu noroc, am scăpat de cele două roiuri de la km 14, dar alţi alergători n-au fost aşa norocoşi ca mine.

I-am prins din urmă pe respectivii ghinionişti şi am alergat împreună până la finish.

În urmă acestei păţanii am un sfat pentru voi:

Natura are legile ei, aşa oricât de mult am încerca ocolim astfel de situaţii, ele pot apară şi vor apărea. Aşa , dacă te ştii alergic și vrei să alergi prin padure , ia cu tine antihistaminice şi eventual injecţiile necesare în cazul unui şoc anafilatict.

Organizatorii au făcut tot ce s-a putut pentru a înlătura problema, iar voluntarii de pe traseu au fost tot timpul pregatiți să intervină, unii dintre ei rămânând în zonele critice pentru a da cu spray-uri care să îndepărteze viespile.

Pe traseul era pregătit un ATV pentru a transporta de urgență alergatorii, în cazul în care ar fi fost cineva în stare gravă, iar la finish se afla o ambulanță unde au fost tratați cu alifii și antihistaminice toti cei ce au fost înțepați.

Lăsând la o parte acest aspect care nu a ţinut de nimeni, evenimentul a avut înfăţişarea unei competiţii de nivel înalt datorită organizării, dar şi datorită persoanelor care s-au afişat la start.

Pe lângă alergătorii enumeraţi mai sus, RunFest Băneasa s-a bucurat de prezenţa Ministrului Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, dar şi de prezenţa altor sportivi ambasadori ai evenimentului: Stelian Largă, Călin Novacescu, antrenorul emerit Zsolt Gyongyossy şi Horaţiu Dumitrescu, multiplu campion naţional şi internaţional la triplusalt.

Cei 30 de sportivi care au urcat pe podium au beneficiat de premii atractive: ceasuri SUUNTO, oferite de BestJobs, vouchere valorice, produse GoldNutrition, dulciuri delicioase de la Raw Fit Vegan, medalii şi diplome de concurs. În urma tombolei organizate la finalul competiţiei, 8 concurenţi au beneficiat de diferite premii.

By | 2015-09-26T11:37:48+00:00 September 25th, 2015|Eveniment, Jurnal de cursă|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment