Urbatlon 2014

Trecuse ceva timp de când nu mai alergasem, așa că sâmbătă am fost părtaș la prima ediție a Urbatlon-ului ce a avut loc la National Arena.

M-am gândit “5 km… cât de greu poa’ să fie!?”. Mare greșeală. Am avut și “excelenta” idee să dorm doar 2 ore cu o noapte înainte, dar am reusit să finalizez cu brio toate probele puse la cale de organizatori.

Mai întâi am alergat (încălzirea), după care a trebuit să “escaladez” un zid, să urc pe niște paleți, să trec printr-un tir, iar paleți, iar tir, să urc si să cobor scările la National Arena, să merg în parcarea stadionului si sa merg în patru labe 10 metri, să alerg cu spatele 10 metri, să sar ca broasca 10 metri, iar să urc scările stadionului, să “livrez un pachet” printre niște obstacole, să traversez jumatate de stadion la inelul 3 al tribunelor/peluzelor, să trec cu o minge în mână printre elastice, iar finalul apoteotic să driblez printr-un mic “maze” si să introduc în poartă 2 mingi: una cu mână. una cu piciorul.

Cum nu putea să lipsească momentul meu de glorie, am avut grijă ca fix înainte să introduc mingea cu mâna în poarta, să alunec pe gazonul sintetic și să iau o căzătură de toată frumusețea. Medicii au fost pe fază și mi-au curațat rana, iar acum sunt în afara oricărui pericol, din fericire (nu era nimic grav :)) ).

Deși cursa era una destul de solicitantă, consider că orice persoana cu o umbră de condiție fizică ar fi putut să o termine cu un timp mai mult sau mai puțin onorabil, așa că la următoarele evenimente de genul vă invit să vă distrați terminând un traseu plin de obstacole urbane.

Eu promit ca pentru următoarea editie să mă antrenez serios și să scot un timp mult mai bun decât cel de sâmbătă. A nu se întelege că am avut un timp slab. Am terminat traseul in 22′:39”, ceea ce înseamnă o medie de 4.5 minute/km. Luând în considerare obstacolele și treptele fără număr pe care le-am urcat, sunt mândru de timpul meu, dar știu ca aș fi putut mai mult.

A fost, pentru mine, incă o zi de sâmbătă reușită dintr-o vară care a inceput aproape perfect. Sper ca și de acum, fiecare weekend să fie unul plin de distrcție si activităti interesante.

By | 2015-04-30T16:09:48+00:00 June 23rd, 2014|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment