Uneori e greu să iei decizia…

Sunt momente în care trebuie să iei decizii care pot să schimbe complet cursul lucrurilor.

În momente de genul, eu mă duc la oglindă și mă întreb “ce dracu să fac?”. De o lună trec printr-un așa moment și încă nu sunt sigur dacă răspunsul la întrebare este cel corect.

Mi s-a confirmat de curând ceea ce simțeam de mai mult de un an, și anume faptul că am o leziune de menisc. În urma RMN-ului și a examenului clinic reiese că leziunea are indicație de intervenție artroscopică, iar eu am trei variante.

O primă variantă ar fi să continui ce am făcut până acum. Să mă antrenez și să iau durerea ca fiind parte din mine și să-mi asum că se poate agrava situația cândva, dar parcă-as vrea să merg normal și la 50 de ani.

O a doua variantă ar fi să aleg să mă operez cu scopul de a extirpa bucata ruptă de menisc. Asta ar fi varianta ideală ca timp, în ideea că după 2 săptămâni aș putea să reiau antrenamentele.

O a treia variantă ar fi să mă operez cu scopul de a mi se face sutură în zona lezată (dacă este posibil), ceea ce ar fi alegerea normală a oricarei persoane, cred. Singura problemă, în cazul ăsta, este că piciorul mi-ar fi imobilizat o perioadă lungă de timp, iar recuperarea ar dura mult mai mult. Cel puțin 6 luni nu aș putea să merg normal, deci de alergat nici nu mă mai gândesc.

Vreau să îmi repar piciorul, dar decizia e dificilă fiindcă îmi făcusem niște planuri pe anul ăsta care ar fi date complet peste cap. Operația mi-ar afecta viața pe mai multe planuri, nu numai fizic și sportiv. 6 luni de imobilizare a piciorului implică și dificultăți în deplasarea la job, deci timp mai mult pierdut și productivitate scazută în anumite momente.

Decizia e aproape luată și balanța se înclină către a treia variantă. Dacă va fi definitivă o să mi-o asum, atât financiar cât și profesional și sportiv, și sper că va fi alegerea bună, însemnând că dupa cele 6 luni voi putea să mă recuperez și să folosesc piciorul la standarde normale, fără să apară efecte secundare.

Never give up.

By | 2016-03-20T01:28:55+00:00 March 20th, 2016|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment