Steve Jobs – Un film despre adevaratul CEO al Apple

Ca Steve Jobs era un sef dur care isi critica angajatii nu mai este de mult un secret. La fel, nu mai este un secret nici faptul ca produsele lansate de acesta au avut un real succes, cu toate incompatibilitatile hardware si software pe care device-urile Apple le au.

Filmul Steve Jobs (2015) prezinta din interior chiar aceste aspecte ale vietii celui care a fost CEO al Apple Inc.

Culisele productiei si lansarilor, de acum legendare, pentru trei produse Apple, culminand cu lansarea istorica a computerului iMac, chiar din perspectiva personala a celui care s-a aflat in epicentrul acestei adevarate revolutii digitale.

Recunosc ca am fost putin reticent cand am aflat ca rolul lui Jobs va fi interpretat de Michael Fassbender, dar acesta a interpretat foarte bine rolul. Din distributie mai fac parte si Kate Winslet care o interpreteaza pe Joanna Hoffman si Seth Rogen ce il interpreteaza pe prietenul lui Jobs, Steve Wozniak.

Pentru rolul lui John Sculley, CEO Apple, a fost ales Jeff Daniel, Crisann Brennan, mama primei fetite a lui Jobs, este interpretata de Katherine Waterston, iar rolul lui Andy Hertzfeld este interpretat de Michael Stuhlbard.

Revenind la poveste, filmul nu are un inceput sau sfarsit. Incepe cu lansarea unui produs si se termina tot la fel, iar intre aceste momente sunt inserate scene din viata lui Steve Jobs care demasca adevaratul lui caracter.

Un barbat marcat pe viata de evenimentele din copilarie, care inca sufera din cauza lipsei de dragoste din primul an de viata. Povestea legata de primii parintii care l-au adoptat dupa care nu l-au mai dorit, urmata de faptul ca in primul an de viata noii parinti nu l-au iubit deoarece mama lui biologica nu era de acord cu adoptia (deoarece nu respectau conditiile ei) l-au facut pe Jobs sa fie un alienat sentimental care indeparta pe oricine incerca sa se apropie mai mult de el.

maxresdefault

Tipic omului care doreste sa afiseze o masca de dur, acesta ajungea sa regrete de fiecare data cele spuse. Din cauza acestui comportament a riscat sa strice relatia de prietenie cu Steve Wozniak si a fost la un pas sa o indeparteze pe fiica sa, Lisa.

Din acest film am aflat si semnificatia primului logo Apple. Marul muscat ce avea culorile curcubeului este un omagiu adus lui Alan Turing omul care a impuscat 2 iepuri dintr-o lovitura, castigand cel de-al doilea razboi mondial cu o masinarie care a pus bazele computerului modern.

steve-jobs

Intre lansari tehnologice si mustrari sentimentale, filmul mi se pare un real succes si expune o latura a unui om care a fost iubit si urat in acelasi timp. Condimentat pe alocuri si cu scene amuzante, una dintre ele implicand chiar o replica la adresa lui Bill Gates, filmul este, de fapt, o drama autobiografica a celui care a revolutionat industria IT a anilor 90, intre o demitere si o reintoarcere triumfatoare in colosul creat chiar de el, Apple Inc.

Steve Jobs intra in cinematografele din Romania pe 11 decembrie si este distribuit de RoImage.

By | 2017-03-18T16:33:49+00:00 December 9th, 2015|Film/Serial|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment