SkyRun24 – Alergare la înălțime timp de 24 de ore

Pentru început, să vedem numerele care au definit acest weekend nebun:

 • 17: numărul de participare la competiția individuală
 • 34: etaje în urcare
 • 119: metri ascensiune
 • 3:47: (minute, secunde) timpul obținut la competiția individuală
 • 6: poziția în clasamentul general
 • 3: poziția în categoria de vârstă 18:34 de ani
 • 1: poziția în clasamentul bloggerilor
 • 2B: numărul de concurs de la ștafetă – echipa MaiMultVerde
 • 24: ore de alergare/mers pe scări în ștafetă
 • 24: de alergători împarțiți în 4 echipe
 • 196: urcări reușite de ștafeta MMV
 • 34: urcări personale (33 în ștafeta de 24 de ore, una în competiția individuală)
 • 1122: etaje urcate de mine în timpul ștafetei
 • 6664: etaje urcate de ștafeta MMV
 • 23324: metri ascensiune realizați de ștafeta MMV
 • 1: Concert Iris la care am mers în seara de sâmbătă între două schimburi de ștafetă

Pe lânga numerele care au domnit peste weekend, atmosfera de la eveniment a fost una de excepție.

Individual:

Competiția individuală a adus la start peste 600 de concurenți, o parte în clasamentul standard și o parte în clasamentul corporate.

Scopul meu, pentru competiția individuală, era să îmi îmbunătățesc timpul din 2014, iar dupa ultimul antrenament îmi fixasem ca obiectiv să termin în mai puțin de 4 minute. Am reușit să fac asta, iar timpul meu de competiție a fost de 3:47. Așa cum scrie și la începutul articolului, am obținut locul 6 general și locul 3 pe categoria de vârstă 18-34 de ani. În afară de cele doua clasări, am obținut, pentru al doilea an consecutiv, titlul de “Cel mai rapid blogger“. Competiția individuală a fost câștigată, pentru al treilea an consecutiv, de către Florin Munteanu cu un timp de 3:00, iar titlul de “Cea mai rapidă bloggeriță” i-a revenit pentru al doilea an Roxanei Popa.

SkyRun24 (9)

Strategia a fost următoarea: alergare de câte două trepte pentru primele 12 etaje; alergare de o treaptă, de revenire, pentru următoarele 1-2 etaje; alergare cu câte două trepte ajutându-mă cu brațele de bara din dreapta; mers cu câte o treaptă, de revenire, dar în ușoară viteza, pentru un etaj; din nou două trepte ajuntându-mă de bara din dreapta, până la etajul 30, iar de acolo alergare cu câte 2 trepte până pe platul de la etajul 34, unde am încercat să alerg cât de repede am putut până la linia de finish.

Am dorit să îi aduc un omagiu lui Claudiu Petre, prin competiția individuală, motiv pentru care mi-am facut un maiou special, purtat pentru prima dată la SkyRun24, iar la festivitatea de premiere am purtat, agățat de același maiou, un bujor, simbol al eroilor.

SkyRun24 (2)

Ștafeta de 24 de ore:

Totul a început cu câteva minute înainte de ora 15, în ziua de sâmbătă. Strategia era facută, ordinea noastră în ștafetă era stabilită, nu mai rămânea decât să punem în aplicare ceea ce hotărâsem.

Ne-am aranjat dormitorul MMV în colțul nostru, am pregătit colțul vesel cu boxele pe care am ascultat muzică până la finalul competiție, ne-am împrăștiat pe jos toate cele d-ale gurii (apă, geluri, isotonice, magneziu) și am așteptat cuminți să ne vină rândul la urcat.

Planul era ca fiecare dintre noi să faca 3 urcări după care să dea ștafeta mai departe. Eu trebuia să fac și câteva segmente de câte 4 urcări deoarece trebuia să acopăr schimbul pierdut în timpul plecării la concertul Iris, din Hard Rock Cafe.

Din calculele făcute, reiesea că o să ratez doar un schimb, dar viteza colegilor a fost pe masură, ajungând să ratez la limită un al doilea schimb. Urmarea: după ce m-am întors de la concert, am mai facut un singur segment de 3 etaje, iar toate celelalte au fost de câte 4.

SkyRun24 (3)

Legat de concert spun doar atât: a fost foarte tare și m-am simțit foarte bine. Mai vreau! Restul, în articolul cu galerie foto pe care îl voi posta zilele următoare.

Revenind la ștafeta, m-a bucurat foarte tare faptul că am reușit să țin un ritm constant pe parcursul tuturor urcărilor, media fiind cu puțin sub 7 minute, timp total (cu tot cu așteptarea liftului și coborârea) și sub 6 minute, timp efectiv de urcare pe cele 34 de etaje.

Echipa s-a descurcat exemplar, toti colegii reușind timpi foarte buni pe parcursul întregului concurs, iar cel mai bun membru a fost Mariana Nenu, și ca număr de urcări și ca viteză în urcare. Ne-a arătat ce înseamnă antrenamentul constant pentru compețiile la care a participat.

“Liftuuuul” este cuvântul care a domnit cele 24 de ore, spus de zeci de ori de fiecare dintre noi, atunci când ajungeam la etajul 32, asta pentru a nu fi nevoiți să pierdem foarte mult timp în așteptarea lui. Când o să mă trezesc dimineața strigând “liftul”, nu cred că o să mă mire.

DSC_0505

Peste noapte, imaginația crește, așa am ajuns să născocim tot felul de propoziții/fraze, care mai de care mai amuzante (pentru noi), carora le-am dat titulatura de înjurături sau declarații de dragoste. Aici pot aminti: “Alerga-te-aș pe scări de la 0 la 34” ca fiind înjurătură și “Coborâ-te-aș cu liftul” ca fiind declarație de dragoste. Între aceste momente de creație, am reușit să și adorm de 2 ori câte jumatate de oră și mi-a prins tare bine.

Dimineața, am avut norocul de a fi cel ce trebuia să primească ștafeta exact la răsărit, astfel că am fost trezit pentru a mă echipa. Înainte să încep alergarea, tot ce vedeam de la 34 era un București întunecat cu o dungă roșie și mare la orizont, iar când am terminat urcările, soarele se vedea mândru la orizont cu a lui culoare roșie, iar Bucureștiul era deja luminat. Pandutzu mi-a facut o vizită exact în timpul acestor urcări și a postat o poză foarte misto cu răsăritul:

rasarit-skyrun24

Dupa ce s-a trezit toată lumea, a reînceput programul de entertainment cu muzică, dans și cântat. Am încins rapid o horă și am animat atmosfera și am tot tinut-o așa până la finalul celor 24 de ore.

Alex si Marius mi-au făcut o vizită chiar în timpul ultimelor urcări ale mele și au rămas până la festivitatea de premiere. Am filmat mai multe cadre în care am prezentat “dormitorul”, etajul 34, competiția și toată activitatea din weekend, iar acum aștept clipul montat de la Alex ca să vi-l arăt și vouă.

SkyRun24 (4)

Rezultatul final a fost victoria ștafetei MaiMultVerde, noi reușind cele mai multe urcări, mai exact 196, dar nici celelalte 3 echipe nu au fost mai prejos. HOSPICE Casa Speranței, Mia’s Children și World Vision s-au descurcat exemplar pe scările din Sky Tower și am un respect enorm față de toti cei ce au depus acest efort de durată.

Din donații și înscrieri s-a strâns o sumă de 10000 de euro pentu toate cele 4 cauze, iar organizatorul competiției, Raiffeisen Property International, a completat diferența până la suma de 20000 de euro.

Echipa MMV a fost formată din următorii:

 • Alergători: Mihaela Berbece, Mariana Nenu, Claudiu Hațegan, Dinu Turcanu, Liviu Vasile, Sorin Chineață
 • Membri ai MMV și susținători neconteniți: Victor Zamfir, Anamaria Bogdan, George Hari Popescu, Adriana Stoica, Andreea 
 • Masaj și kinetoterapie: Cristina Done și Corina Hațegan

SkyRun24 (12)

Fără efortul de grup al întregii echipe nu am fi reușit să realizăm cel mai mare număr de urcări, iar membrii MMV au fost tot timpul lângă noi gata să ne ajute atunci când am fi avut nevoie. Masajele primite de la Cristina și Corina și-au atins scopul, chiar dacă a fost tare dureros. Cu ocazia asta am aflat și eu ce înseamna un masaj de relaxare post-efort facut ca la carte.

Elena Ionescu (Mandinga), Vladimir Drăghia și Zoli Toth fost alături de echipa MaiMultVerde și le mulțumim mult pentru asta!

În afară de cei enumerați mai sus, am avut parte de susținerea unui număr foarte mare de voluntari cărora doresc să le mulțumesc! Au fost peste tot și ne-au ajutat de fiecare dată când aveam nevoie de ceva. Au fost prezenți la etajul 34 pentru finish, la parter și etajul 1 pentru start și pe tot etajul 34 pentru situații excepționale. Tot pentru susținere, au fost prezenți Vicențiu, Andreea Petcu, Roxy Coltan și Roxana Șerban care au împartașit cu noi entuziasmul. Mulțumim mult, oameni frumoși!

SkyRun24 (11)

Doresc să mai felicit încă o dată și să le mulțumesc tuturor celorlalte ONG-uri participante pentru faptul ca am împarțit weekendul ăsta nebun împreună, în special doamnei Mia Scarlat care a ținut un discurs tare frumos despre dezvoltarea copiilor și despre dragostea de care aceștia au nevoie în dezvoltarea lor. Copiii pe care dumneai îi are în grijă au fost prezenți și ne-au susținut atât la urcarile pe scări cât și la coborârea cu liftul.

HOSPICE Casa Speranței au fost “vecinii de dormitor”, iar asta m-a bucurat foarte tare deoarece este una dintre cauzele pe care eu le-am susținut de-a lungul timpului. World Vision se ocupa tot de dezvoltarea copiilor și tinerilor, o parte dintre ei fiind prezenți alături de copiii de la Mia’s Children pentru a ne susține și a ne împărtăși entuziasmul lor. La finalul festivității de premiere, am facut cu toții o horă a unirii, cu ocazia zile de 24 ianuarie.

SkyRun24 (13)

Le-am mulțumit personal, dar doresc să le multumesc și aici medicilor care au stat alături de noi pentru a se asigura că niciunul dintre noi nu va avea probleme.

Nu în ultimul rând, doresc să le mulțumesc partenerilor strategici în organizarea competiției, SmartAtletic, aici menționându-i pe: Bogdan Antohe, Claudia Sofron-Vasile, Gabriel Solomon (pe care il respect și mai tare pentru ce a realizat in 2014 cand a urcat de unul singur timp de 24 de ore) și Oana Solomon. Totul a decurs perfect, fiecare detaliu fiind pus la punct, așa încât să nu apară probleme pe parcursul desfășurării evenimentului.

Fotografiile au fost realizate prin bunavoința lui Radu Cristi Vataman, Luizei Tămaș, Luizei Loloiu (care a fost prezentă și în calitate de voluntar MMV), Cati Vișinescu și voluntarilor MaiMultVerde și HOSPICE.

Urmările acestui weekend NU s-au transpus în daune irecuperabile și asta mă bucură foarte tare. Sper ca în aceeși situație să se afle toți ceilalți participanți și să ne auzim sănătoși la următoarele competiții. Eu am doar o mică febră musculară prezentă pe musculatura femurală, cea de pe gambe și cea de pe antebrațe.

P.S. Liftuuuuuul!

By | 2017-03-18T16:33:38+00:00 January 25th, 2016|Jurnal de cursă|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment