Sărbătoarea Subcarpați (Galerie foto)

Nu stiu pentru altii cum e, dar pentru mine luna decembrie e intotdeauna incarcata. Incarcata de amintiri si nostalgie. Cand mai intra si Subcarpati in discutie, gandul fuge departe, prin anii ’90.

Asa am ajuns luni seara la Arene… nostalgic.

O sa fac din Sarbatoarea Subcarpati o traditie la fiecare final de an, chiar daca anul asta a fost prima editie, pentru mine.

Cu locatia nu la fel de full cum s-ar fi asteptat oamenii (datorita masurilor de siguranta), seara a inceput cu Fantome, un fel de Daft Punk al manifestului underground folclor. Ajutati de Vali Umbra si Americanu’ cele doua Fantome mascate au incins atmosfera si au incantat publicul inainte de intrarea in scena a sarbatoritilor serii.

Inceput ca un proiect indraznet, manifestul Subcarpati a luat proportii, iar grupul a crescut frumos in cei 5 ani de activitate. Ba chiar a influentat si alti artisti care erau deja prezenti in peisajul muzical romanesc, AFO (Cred ca sunt extraterestru) fiind unul dintre oamenii care s-au alaturat initiativei lui Bean.

Madalina Paval si Mara au fost condimentul feminin din peisaj si piesele au inceput sa curga. “Rege pe deal”, “Balada Romanului”, “2000 km” sau “Rau necesar” sunt doar cateva dintre piese care au rulat in difuzoare.

Concertul s-a incheiat, ca si anteriorul la care am fost prezent anul asta, cu piesa mea preferata, si anume “Frunzulita, iarba deasa”. E ceva la piesa asta care ma face sa ma simt acasa oriunde m-as duce, iar versul “Bunico, sper ca ma vezi acolo sus unde esti. Ce m-ai invatat am adus si in Bucuresti.” imi face pielea de gaina de fiecare data.

Un alt moment cu piele de gaina a fost momentul de reculegere tinut in memoria victimelor tragediei din Colectiv, chiar daca am observat ca nu toti au inteles sensul de “moment de reculegere”. Concertul Subcarpati a avut loc fix in ziua in care s-a implinit o luna de cand multi dintre noi am pierdut prieteni, deci momentul respectiv a fost cu atat mai incarcat emotional.

Seara s-a incheiat in compania lui Argatu care si-a sarbatorit onomastica alaturi de publicul care a vibrat alaturi de el pe ritmuri culese din cartier.

La multi ani, Subcarpati! Ne vedem curand!

Foto: Alin Pandaru – Urban.ro (si eu vreo 5)

By | 2015-12-04T17:31:46+00:00 December 4th, 2015|Concert/Festival|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment