S-a deschis Parcul Drumul Taberei

Ma rog, nu s-a deschis el singur, primaria a decis sa-l repuna in functiune, dupa ce a fost renovat si rerererenovat.

Nici nu-mi mai amintesc bine cum arata zona din jurul Parcului Drumul Taberei inainte sa inceapa renovarile si inainte sa inceapa constructia metroului, dar sper sa imi reamintesc curand, prin asta intelegandu-se sa termine odata lucrarile alea.

Ei bine, am zis sa dau o fuga fiindca am auzit ca e mare eveniment pe facebook. Putea concura foarte usor cu #pitch2015 sau cu Ziua Izabelei.

Asa cum ma asteptam, am dat de un parc cu multi oameni, dar fara ceva spectaculos care sa ma dea pe spate. Dupa ce ca e un parc destul de mic, au mai si construit tot felul de poduri si podete, dintre care, pe unul l-am numit generic “Autostrada suspendata peste Parcul Drumul Taberei”.

Parcul Drumul Taberei beneficiaza de prima autostrada suspendata din Bucuresti

A photo posted by Sorin C. Chineata (@chineata.ro) on

Au reconstruit terenurile de sport, cel de volei fiind comun cu cel de baschet si au “plantat” foarte multe mese de tenis de masa. Daca nu ar avea fileul facut dintr-un fier dubios, si mesele dintr-un plastic de proasta calitate, poate ar fi o investitie buna, dar asa sunt puse doar ca sa ia ochii oamenilor.

Ce mi s-a parut tare, insa, este faptul ca sunt cateva zone sub “podete” in care sunt amplasate mesele astea (practic sunt protejate de ploaie), iar zona sahistilor a fost mutata tot sub un astfel de spatiu. Asa ca, in zilele ploioase de vara, oamenii ce vor sa joace sah nu vor mai fi nevoiti sa fuga acasa daca incepe ploaia, ci vor fi la adapost, ba chiar vor putea sa si admire ceva natura in interiorul orasului.

O alta chestie care mie nu mi se pare ok, este faptul ca pe anumite alei este turnat un nisip lucios, lipit cu cine stie ce adeziv special. Nu mi se pare ok fiindca este foarte alunecos seara, atunci cand stropitorile incep sa ude iarba. Nu, nu sunt vreun pretentios, dar astazi seara am vrut sa fac testul parcului si in alergare si era sa iau cateva trante deoarece aleile sunt inguste si majoritatea sunt udate in totalitate.

“Pista de biciclete” (am pus ghilimele fiindca numai pista nu este), e o chestie delimitata cu niste benzi, are latime de cel mult 70 de centrimetri si are un singur sens. Deci clar nu pot veni doi biciclisti din sensuri opuse, deci clar biciclistii merg pe aleile populate de pedestrieni, alei care sunt oricum inguste si fara biciclisti pe ele. Sa nu mai zic ca respectivele piste incep si se termina brusc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un punct forte ar fi faptul ca s-au plantat destul de multi copaci si ca iarba (momentan) arata bine. Parintii pot veni cu copiii sa ii plimbe, deoarece am observat undeva in parc si un loc de joaca. Astazi am observat ca majoritatea isi lasau copiii sa zburde linistiti prin iarba. Sper, totusi, ca n-a inceput inca sezonul capuselor fiindca, altfel, ar trebui ca multi dintre ei sa faca vizite pe la “Matei Bals”.

Concluzia ar fi ca Parcul Drumul Taberei nu a suferit modificari radicale la capitolul concept (asta pentru ca, din ce am observat eu, serele futuristice nu sunt gata, inca), ci mari modificari la capitolul spatiu care este consumat diferit si parca usor imputinat.

 

By | 2017-03-18T16:33:53+00:00 May 30th, 2015|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

One Comment

  1. […] am fost destul de bland in primul articol despre parc, decizia administratorilor eventului de facebook de a-mi sterge comentariul de pe […]

Leave A Comment