Rolul Soarelui – Povestea tatuajului de pe spate

Întotdeauna m-au fascinat poveștile Zeilor greci, pentru că, deși erau atotputernici, nu se doreau a fi perfecți. Defectele îi făceau să fie umani.

Dintre toate poveștile Titanilor și Zeilor, cel mai mult îmi plăcea ideea de Atlas, cel ce duce Universul în spate. Cumva o metaforă a obstacolelor pe care le trecem toți prin viață.

În timp s-a înfiripat în creierul meu ideea de a mi-l tatua pe Atlas și cum uneori lucrurile se leagă foarte frumos, anul trecut în febra căutărilor de cadouri de Crăciun, am ajuns la MyMan.

Printre multele jocuri de șah, jurnale medievale și mini statuete, stătea mândru Atlas, o statuie superbă  care a devenit instant preferata mea. Nu a trecut mult timp și m-am hotărât să încep să schițez ideea tatuajului plecând de la o fotografie pe care am făcut-o statuii.

Statuia îl reprezintă pe Atlas ducând în spate un angrenaj ce reprezintă Universul, în mijlocul căruia stă nucleul său. Așa a început personalizarea. În loc de nucleu, am pus Soarele, reprezentarea zeului Helios, deoarece numele meu este inspirat de Soare.

Ultima modificare a fotografiei a fost adăugarea ceasului pe marginea cadranului din spatele lui Atlas, deoacere timpul este una dintre cele două 2 constante ale vieții, fiind reprezentarea zeului Cronos.

Rezultatul poate suna cam așa: Atlas, ducând în spate dualitatea spațiu-timp, Soarele fiind centrul Universului (Zeul primordial Uranus). Trei Titani și un Zeu întruchipați într-un tatuaj  ce poate reprezenta pe oricine: cu toții trecem peste obstacole prin viață, cu toții ar trebui să fim centrul propriului Univers și cu toții avem un timp limitat de trăit pe Pământ, timp pe care ar trebui să îl fructificăm la maximum. Atlas este în fiecare dintre noi, este vertebra C1, cea care susține Universul nostrul – creierul.

Se apropie Crăciunul și cum totul a început în timpul căutării de cadouri de anul trecut, sunt tare tentat că anul viitor să îmi cumpăr statuia care m-a inspirat. Până atunci, nu-mi rămâne decât să finalizez cumpărăturile pentru cadourile de anul ăsta, iar dacă o să ajung din nou în showroom-ul MyMan ar trebui să fiu foarte atent, pentru că vorba fetelor de acolo “Dacă mai treci pe la noi, cine știe ce te mai inspiră să-ți tatuezi”.

By | 2018-12-17T12:13:16+00:00 December 17th, 2018|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment