Revederea cu WinterTri, ediţia 2016

Şi-am participat şi anul ăsta la Winter Triathlon Challenge, eveniment SmartAtletic.

Aşa cum am obişnuit în ultima vreme, nu prea am binevoit a antrena, dar, ca şi anul trecut, am forţat cât am putut de tare la cursă.

De data asta, am făcut cunoştinţă cu bicicleta cu care am participat înainte de ziua concursului, iar asta s-a întâmplat cu o săptămâna mai devreme.

După ce joi noapte dormisem doar 3 ore, vineri seara urma fiu prezent la majoratul lui Sergiu (fratele), deci altă noapte în care n-apucam dorm prea mult. Aşa am ajuns ca până la startul meu trag şi-un pui de somn pe unul dintre pufurile din Sala Polivalentă din Izvorani.

WinterTri (2)

Cam cu jumătate de oră înainte de start, m-am schimbat în hainele de cursă şi m-am apucat de încălzire, cu ochii mai mult închişi.

Cele 7-8 grade de afară m-au mai trezit şi abia atunci am simţit o fie totul ok în cursă şi planul de a îmbunătăţi timpul de anul trecut este tot mai plauzibil.

Prima alergare, cea de 5.5 km, a mers numa’ bine şi am terminat-o în 21:54. N-a fost chiar fără peripeţii fiindcă glezna a cam scârţâit pe porţiunile cu şleauri, unde trebuia am mare grijă cum calc. Cu toată grija mea, durerile nu s-au sfiit apară şi abia aşteptam proba de biclă ca pot îmi mai revin puţin.

 WinterTri (1)

Cum era de aşteptat, mi-am găsit ritmul de alergare abia pe al cincilea km, deci era cam târziu mai încerc ceva, în afară de a aştepta urc pe bicicletă.

Proba de biclă, de 12 km, s-a desfăşurat pe şoseaua din pădurea din Izvorani, care s-a prezentat într-o stare destul de bună, fără băltoace şi cu asfalt aproape uscat, deci cu mici şanse de derapaje. Timpul final a fost de 26:39 şi din nou m-am văzut aşteptând cu nerăbdare următoarea probă abia la km 10 când intrasem într-un ritm ok de pedalat.

WinterTri (4)

A două alergare e altă poveste… Cu un traseu mai scurt cu aproape un km faţă de prima probă, urma termin în 20:43, asta după ce pe primul km a trebuit îmi îndrept la propriu picioarele rămase parcă în poziţia de ciclism, de aici se înţelege şi faptul nu e o idee tocmai bună mergi într-o cursă în care nu eşti aproape deloc pregătit pentru probele pe care le presupune.

Cu toate cele povestite mai sus, timpul final a fost 1:09:17, timp cu 7 minute mai bun decât rezultatul meu de anul trecut, care m-a clasat pe locul 4 în clasamentul general al probei de duatlon.

WinterTri (3)

Acum urmează partea funny a poveştii, fiindcă la puţin timp după ce am terminat cursa, am mers verific rezultate online, iar clasamentul arăta pe locul 2. Bineînţeles m-a bucurat tare treaba asta şi abia aşteptăm premierea, dar urma aflu că am fost un fel de Mircea Geoană al WinterTri. :)) La jumătate de oră după finish, George îmi face semn şi îmi spune “Scuze!”, eu neînţelegând de ce. Moment în care aflu cipul lui şi al încă unui concurent nu funcţionaseră corect, iar în urmă contestaţiilor s-a aflat ei fuseseră locul 1 şi locul 3, dar nu apărea pe clasamentul online. Din locul 2 am ajuns locul 4. Bine n-am strigat şi eu “Mihaela, dragostea mea, am învins!” :)))

putea, la fel de bine, zicAm ieşit pe podium la WinterTri. Asta ar fi una dintre glume…
Şi lista poate continua. Voi aţi fost preşedinţi pentru o noapte? Ia povestiţimi şi mie, radem împreună!

O revin curând la antrenamente serioase şi o pot fi din nou în măsură dau sfaturi pertinente despre alergare şi strategii. Până atunci, nu-mi rămâne decât mai râd puţin de mine şi le mulţumesc celor care susţin de fiecare dată atunci când particip la competiţii. Aici refer la prietenii care îmi sunt alături mereu atunci când urmează iau startul în cursă şi la cei cu care rad de fiecare dată după, indiferent dacă a ieşit bine sau nu.

Vreau îi mulţumesc lui Alex pentru mi-a împrumutat bicicleta lui pot participa la proba de individual, dar şi pentru maioul cu care m-am înţeles atât de bine încă de la ediţia din 2015 a WinterTri.

Deşi cursa a fost una de trail, am alergat în aceiaşi Asics Nimbus 16. De data asta am ales port şi compresiile pentru gambe fiindcă la Gerar nu mi-a picat chiar bine efortul fără antrenament, iar pentru prima probă de alergare am purtat şi compresii pentru braţe, la care am renunţat în tranziţie fiindcă îmi era deja foarte cald.

Pentru cronometrare, am folosit Garmin Forerunner 920XT, pentru care trebuie mulţumesc Garmin România. Se pare de data asta am stat ceva mai bine psihic fiindcă nu l-am mai consultat la fiecare 200 de metri. :))

WinterTri, ne vedem la anul!

Foto: Radu Cristi – Donez Amintiri

By | 2017-03-18T16:33:37+00:00 February 23rd, 2016|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment