Ping-Pong intre retele de telefonie mobila

De mult voiam sa scriu articolul asta, si in sfarsit mi-am gasit timpul si rabdarea pentru a o face.

E vorba despre aventura mea din dorinta de a gasit oferta perfecta pentru mine. Si aici nu vorbesc de vreo treaba cu trafic de net nelimitat sau alte treburi de genul, ci de o oferta decenta care sa imi acopere nevoile pe toata perioada lunii, la un pret relativ decent.

Din start e de mentionat ca am fost in trecut client Vodafone si Orange, in ordinea asta si ca am adus in ambele retele mai multe numere de-a lungul timpului (in sensul ca am cumparat cartele, eu persoana fizica).

Prin 2007, dupa 3 ani de “colaborare” cu Vodafone, am cedat cele doua numere pe care le aveam in retea, unul mamei si unul fratelui si am trecut pe Orange, unde am ramas pana in 2009.

La 18 ani (2009) mi-am facut una abonament pe Vodafone, al carui numar inca imi este in posesie si in zilele noastre. Intamplarea a facut ca acum un an si jumatate sa imi doresc o oferta mai buna. M-am lovit bineinteles de dorinta providerului de a acapara mai multi clienti, motiv pentru care mi s-a oferit o oferta mai buna, cu conditia sa fac abonament nou (numar nou).

Am acceptat, fiindca aveam nevoie. De 12 euro primeam: minute nelimitat in retea, mesaje nelimitat national, minute nationale in numar de 250 si trafic de net 250 de mb. Parerea mea de acum despre acest plan tarifar: penibil.

Bineinteles ca in momentul in care a trebuit sa inchei abonamentul vechi (fiindca tocmai facusem unul nou) am fost sunat de operatori sa ma convinga sa raman cu ambele, oferindu-mi pe cel vechi alte oferte, bineinteles la fel de neavantajoase.

Din dorinta de a avea mai mult trafic de net, am luat numarul acela vechi si l-am portat in Orange, acum vreo 4 luni. Aici am dat de alte chestii care m-au nemultumit. In primul rand, persoana care mi-a facut portarea mi-a dat niste informatii eronate, astfel am ajuns sa pierd valoarea primei reincarcari pe o oferta standard care nu-mi aducea niciun beneficiu.

Trecand peste asta, acum o luna am inceput sa caut din nou “oferta perfecta” si am sunat de pe ambele numere la ambele servicii de relatii cu clientii. Bineinteles ca ofertele erau astronomice si cu beneficii minore.

In disperarea mea de a avea mai mult net, m-am deplasat pana la o reprezentanta Vodafone unde mi s-au oferit 2 variante: Nelimitat in orice retea + 4 Gb Net la 19 euro si Nelimitat in orice retea +6 Gb Net la 25 de euro. Destul de mult, zic eu.

Cu toate astea, hotarat sa activez una dintre ele, am revenit impreuna cu mama (unul dintre numere era pe numele ei si voiam sa fac transferul de responsabilitate) la Vodafone Plaza Romania pentru a lua o hotarare. Aici, SURPRIZA! In sistem, cea mai “ieftina” oferta era cea de 49 de euro (celelalte disparusera). WTF!

Avand o discutie cu operatorul de acolo (o doamna foarte simpatica si intelegatoare), am inceput sa caut solutii/variante. Cea mai ok, spunea dumneaei, era sa fac un nou abonament PE UN ALT NUMAR, pentru ca doar asa beneficiam de o oferta mai buna. (exact ca acum 2 ani). Pentru 19 euro primeam: Nelimitat in orice retea + 4 Gb de Net.

Bineinteles ca asta iesea din calcul, fiindca deja schimbasem prea multe numere.

Ideea mea geniala a fost sa iau numarul pe care il trecusem pe Orange si sa il aduc inapoi in Vodafone (si sa renunt la actualul abonament Vodafone, cel creat in 2014). Dupa toata treaba asta m-am ales cu Nelmitat in orice retea + 6 Gb de Net, totul la doar 15 euro. In sfarsit, o oferta decenta! Acum ramane de vazut cum o sa ne intelegem.

Concluzia ar fi ca oricat de disperati ar fi sa va alegeti urgent un abonament/oferta prepaid, nu va grabiti. Aveti rabdare si cautati solutii! Aveti nevoie de telefon, dar aveti si nevoie sa alegeti oferta care vi se potriveste cel mai bine, la cel mai mic pret.

Testati piata si abia apoi luati o decizie!

P.S. Acum ma astept sa primesc telefoane pentru a reinoi si abonamentul la care voi renunta. Bineinteles ca raspunsul va fi unul negativ.

By | 2017-03-18T16:33:50+00:00 October 29th, 2015|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

One Comment

  1. Luciana Corlan November 4, 2015 at 06:37 - Reply

    […] s-a fâțâit de la o rețea de telefonie mobilă la alta și s-a gândit să povestească. O experiență nu tocmai plăcută, după cum vă puteți imagina, dar din care a rămas cu ceva […]

Leave A Comment