Când sportul unește oamenii pentru un scop nobil se întâmplă lucruri frumoase

“O zi de duminică şi un cros”, aşa am numit articolul scris acum un an după alergarea de ziua mea.

Anul astă se pare am rămas puţin în urmă cu lucrurile şi abia acum găsesc povestind ziua de duminică – 13 septembrie în care mi-am sărbătorit ziua de naștere printr-un cros caritabil.

Tot alături de AnaMaria Brânză şi tot pentru David Stoicescu, numai de dată aceasta am schimbat puţin locaţia.

Cei ce au fost la curent cu evenimentul probabil ştiu cât de tare m-am chinuit obţin aprobarea primăriei şi cât de stresat am fost cu telefoanele la faţă locului, motiv pentru care vrea îmi cer scuze. Ar fi trebui stau mai mult cu voi, dar aşa mi se întâmplă când ştiu sunt responsabil de anumite lucruri, agit :))

Întâlnirea a avut loc seara de data aceasta, pe la 6, pe aleea îngustă din jurul lacului din Parcul Tineretului. La început eram o mâna de oameni, dar uşor uşor am ajuns ocupăm toată aleea.

Grupul a fost deschis chiar de către David care a venit însoţit de AnaMaria (mătuşa sa) şi iubitul ei. La scurt timp ni s-au alăturat AnaMaria Popescu (Brânză) şi soţul ei Pavel Popescu şi “petrecere” era pe punctul de a începe.

Ca şi anul trecut, unul dintre momentele mele favorite a fost atunci când toată lumea asculta de mine, la încălzire. rog, zic eu m-au ascultat :))

Alături de noi pentru alergare s-au aflat chiar şi reprezentanţi ai partenerilor ce m-au ajutat pe parcursul organizării cu promovarea şi cu premii pentru tombolele organizate la finalul alergării.

Cu toţii am alergat o tură de lac, iar câţiva curajoşi s-au aventurat şi la o a două tură, mulţi dintre ei făcând parte din grupul 321Sport care tocmai se întorsese din deplasarea de la CiucasX3 unde au alergat 21, 42 şi 100 de km.

bucur foarte tare nu s-a lăsat cu accidentări, iar ambulanţa PULS pe care o aveam pregătită în zona de start/finish nu a trebuit îşi pună în funcţiune aparatura.

Statisticile de la faţa locului au arătat cel puţin 55 de oameni au luat parte la eveniment, iar donaţiile au cumulat 1848 de lei.

dori le mulţumesc pe această cale tuturor persoanelor prezente care m-au făcut simt extraordinar. A fost unul dintre multele cadouri frumoase de ziua mea, urmând povestesc în următoarele articole şi despre celelalte (The Color Run şi weekendul 18-20 septembrie cu Transmaratonul şi Runfest Băneasa).

dori îi mulţumesc AneiMaria care a avut această idee de a-şi sărbători ziua de naştere printr-o acţiune caritabilă (şi care a venit în Tineretului direct din cantonamentul în care se antrenează pentru Olimpiada din 2016), persoanelor prezente, de la rude şi prieteni până la persoanele care nu cunoşteau personal, dar au dorit vină facă o fapta bună, prietenilor ciclişti ce au vrut ne fie alături, fotografilor prezenţi pentru amintirile frumoase, Primăriei Capitalei pentru aprobare şi tuturor partenerilor ce au oferit premiile la tombolă, aici amintind:

Uitându pe lista asta, realizez ce înseamnă sportul şi mai ales ce înseamnă fii OM, aşa cum îi place Sabinei spună. Cu toţii, am alergat pentru a susţine un copil de numai 6 ani care lupta din greu se poată deplasa ca o persoană normală. A făcut eforturi imense şi acestea i-au fost răsplătite, anul acesta reuşind se deplaseze fără ajutor pe distanţe scurte. Sunt sigur  în câţiva ani îl vom avea alături de noi la alergări, pentru că ați văzut și voi câtă energie are.

Fotografiile sunt aici – Bogdan Cazacu si aici – Cristina Ionescu.

Ne vedem in 2016!

By | 2017-03-18T16:33:51+00:00 September 21st, 2015|Eveniment|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment