O șansă pentru viață – renovarea centrelor de transfuzie

Aşa cum o spune şi titlul, e despre viaţă, despre o şansă la viaţă pe care anumite persoane o pot avea doar cu ajutorul nostru. E vorba despre acele persoane care pentru acâştiga lupta au nevoie de sânge, lichidul ăla roşu care curge prin venele (plus arterele şi capilarele) noastre.

Pentru aceia dintre voi care vor fie eroi, Fundaţia Vodafone a renovat 8 centre de transfuzie din ţară. Pentru a afla mai multe detalii despre această campanie puteţi urmărifilmuleţul de mai jos, iar acolo veţi afla informaţii despre aparatura reinointă şi veţi putea vedeţi comparaţiile “before and after” cu ajutorul unor fotografii sugestive.

În ultimii 4 ani, am vizitat centrul de transfuzii din Bucureşti de mai multe ori, donand sânge la 4 dintre vizitele mele, deoarece la celelalte vizite au apărut mici probleme care nuîmi permiteau donez. Acest lucru denotă faptul personalul medical este foarte interesat şi de starea de sănătate a donatorilor.

Iar pentru aceia dintre voi care se gândesclasă donează alţii care au grupa 0 fie pentru toată lumea“, am eu nişte explicaţii. Eu am grupa 0, dar asta nu înseamnă pot donaoricui şi în orice situaţie. Deşi această grupă este considerată “donator universal”, în urmă evoluţiei ştiinţifice în medicină, s-a constat pentru persoane ce necesită cantităţimari de sânge (victime ale accidentelor de maşină de exemplu) este obligatoriu grupa de sânge corespundă exact.

Încă din vremuri îndepărtate se ştia RH-ul trebuie fie identic, dar se făceau transfuzii de la grupa 0 la oricine şi făceau transfuzii de la orice grupă către grupa AB, astfel unul la multe cazuri duceau la moarte subită. Acesta este motivul pentru care în ziua de astăzi, cei cu grupa 0 sunt “donatori universali” şi cei cu AB sunt “primitori universali” doar dacă cantităţile de sânge necesare sunt foarte mici.

Mergeţi şi donaţi! Fiţi eroi!

By | 2017-03-18T16:33:52+00:00 July 31st, 2015|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment