O facultate si 4 ani mai tarziu

In 2011 ma hotaram sa aplic si pentru Facultatea de Mate-Info. Era ceva de genul “hai sa vedem cum e” si am tot vazut cum e timp de 4 ani.

Intotdeauna cand voi vrea sa vad unde ma aflu, voi face comparatie cu un “eu” anterior, dar acum nu vreau sa fac asta.

Acum vreau sa fac un exercitiu de imaginatie prin care sa incerc sa imi dau seama daca pustiul de 19 ani ar fi mandru de ceea ce am facut pana la 23. Incercand sa fac asta, realizez ca nu ar putea sa fie mandru, dar nu pentru ca nu am realizat nimic, ci pentru ca la 19 ani aveam cu totul alte planuri si nu mi-as fi imaginat vreodata ca in 4 ani as reusi atat de multe lucruri.

Facultatea nu a fost neaparat locul in care sa acumulez informatii indispensabile pentru viitoarea mea cariera, dar a fost locul in care am realizat ca dezvoltarea personala tine si de anumite riscuri pe care trebuie sa ti le asumi.

Eu mi-am asumat aceste riscuri si am castigat. Facultatea a fost locul care m-a facut sa vad lucrurile altfel si care mi-a oferit oportunitati.

“I did it my way” cum ar spune Sinatra. M-am concentrat pe ce-mi doream eu, nu pe ce se presupunea ca ar trebui sa fac in facultate. M-am axat pe dezvoltarea personala mai mult decat pe dezvoltarea academica si cu siguranta am facut alegerea potrivita.

Persoana de acum 4 ani  isi dorea sa termine facultatea ca sa o termine si atat. Pe atunci nu ma gandeam ca ar trebui sa cunosc oameni care sa ma ajute sa evoluez. Imi doream sa fac ceva sport ca sa fie si sa am diploma de final de facultate. Imi doream din rasputeri sa gasesc un job, si am facut niste alegeri in acest sens care nu pot fi considerate chiar potrivite in evolutia unei persoane.

Fuga din jurul parcului de atunci s-a transformat in alergarea care astazi ma face sa ma simt atat de bine si sa cunosc oameni misto la fiecare competitie la care particip. Imi amintesc ca erau seri prin 2012 in care ieseam noaptea sa alerg pe terenul de fotbal de la tara. Strazile Bucurestiului tin acum locul terenului de fotbal, iar alergarile au ajuns la ordinul zecilor de kilometri cu o viteza incomparabil mai mare dacat cea de acum 3-4 ani.

Toate lucrurile astea s-au intamplat datorita unei decizii. Decizia care a schimbat cursul plictisitor al vietii pe care o aveam. Decizia a fost sa vin in Facultatea de Matematica si Informatica. In cei 4 ani au fost multe momente in care imi doream sa plec si sa renunt, momente in care m-am enervat atat de tare pe anumite persoane incat mai aveam putin si cedam nervos, dar sunt absolut sigur ca toate aceste sentimente vor disparea in momentul in care termin definitiv afacerile cu facultatea.

Examenul de licenta si prezentarea proiectului vor reprezenta finalul celor 4 ani. Din acel moment voi incerca sa-mi amintesc doar partile bune. Master-ul e optional, momentan. Nu sunt foarte convins daca voi face unul, doua sau niciunul si nu sunt convins nici in ce domeniu.

Ramas bun, 4 ani. Ramas bun, Mate-Info. La revedere, colegi!

For those about to rock, I salute you!

Sorin here, over and out!

By | 2017-03-18T16:33:53+00:00 June 16th, 2015|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment