Motivatie sau dezamagire?

Si de data aceasta o sa plec tot de la un vers, tot dintr-o piesa semnata Bon Jovi si anume “What about now” de pe cel mai nou album al trupei.

Versul suna cam asa:

“And all of your plans that slip right through your hands
Are just sins that you take to your grave.”

Oamenii trebuie sa inteleaga faptul ca totul depinde de ei si ca intotdeauna destinul ni-l facem singuri. Pacatele despre care se vorbeste in religie sunt de fapt legile dupa care oamenii se ghidau in vremuri de mult apuse. Ce-i drept ele pot fi aplicate si in ziua de astazi, doar ca in majoritatea cazurilor se vorbeste despre legal sau ilegal si despre moral sau imoral, iar eu sunt de parere ca este imoral sa ii plantezi inca din copilarie unui om gandul ca el are un destin anume si ca orice ar face nu are cum sa se abata de la calea ce i-a fost scrisa.

Eu vreau sa cred ca imi creez singur destinul. Vreau sa imi acord mie credit pentru reusitele mele in viata. Iar ori de cate ori ratez ceva sa nu spun “asa mi-a fost scris”. Poate nu am fost indeajuns de bun, poate nu m-am pregatit indeajuns de bine, poate adversarul meu era mult mai bine pregatit, poate… si iar poate. Sunt extrem de multe motive, in niciun caz “asa mi-a fost scris”.

La un moment dat in viata fiecare ajunge sa spuna un “poate…”, iar acel moment este clar un moment de cumpana, un moment in care planul pe care il avea este pus la indoiala. In acel moment depinde numai de acea persoana daca a pierdut doar o batalie sau renunta definitiv la lupta. Renuntarea implica un stres psihic enorm, tocmai de aceea este bine sa incerci in continuare.

Incercand, castigi experienta si castigand experienta capeti incredere in tine, iar in viata totul se bazeaza pe increderea in sine. Chiar daca suntem inconjurati de oameni trebuie sa intelegem ca totul depinde de noi atunci cand ne dorim ceva si ca nu putem invinui persoanele din jurul nostru pentru esecurile noastre.

Bon-Jovi-What-About-Now-2013-1200x1200

By | 2017-03-18T16:33:57+00:00 January 7th, 2014|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment