Mihai Baractaru, primul român calificat la Campionatele Mondiale Ironman, se aliniază mâine la start

Mâine, 10 octombrie, este un moment istoric pentru sportul de anduranță românesc: triatlonistul Mihai Baractaru (26 de ani) se aliniază la startul Campionatului Mondial de Triatlon Ironman, la amatori, în Hawaii, Kona. Este pentru prima dată când un sportiv român reușește performanța calificării la cel mai important eveniment al triatlonului de anduranță tip Ironman, unde probele sunt: 3,86 kilometri înot, 180,25 kilometri ciclism, maraton – 42,185 kilometri.

Mihai Baractaru se pregătește de mai bine de 6 ani pentru acest moment, prin antrenamente susținute. A reușit calificarea anul acesta, la Ironman Klagenfurt, Austria, unde, cu un timp final de 9 ore și 15 minute pe aceste distanțe, s-a clasat pe locul 3 la categoria lui de vârstă iar acest rezultat l-a calificat pentru Campionatul Mondial, competiția tip Age Group. (amatori care concurează la categoria lor de vârstă).

Cursa de la Kona este recunoscută și temută de toți sportivii lumii, din cauza condițiilor specifice insulei fierbinte, cum e denumită, care îngreunează și mai mult distanțele colosale de concurs: este vorba despre faptul că temperatura aerului este situată între 30-35 grade Celsius, umiditatea aerului atinge deseori 90% iar vânturile care suflă pe insulă, pe porţiunea dedicată cursei de ciclism, au viteze care nu scad sub 60 metri pe secundă.

Am ajuns în Hawaii cu două săptămâni înainte de startul Campionatului Mondial, și am reușit să mă adaptez la fusul orar și la temperatură, care este foarte ridicată, și cu multă umiditate. Am făcut și recunoașterea traseului pentru toate cele 3 probe, și tot ce pot să spun este că simt o mare emoție să pot reprezenta România la un asemenea eveniment, să așez țara noastră pe harta concursurilor de anduranță ale lumii. Visul meu devine realitate și în următorii 5 ani sper să fiu în top 40 mondial. Să îmi țineți pumnii mâine!“, a spus Mihai Baractaru.

Sponsorii sportivului pentru acest eveniment sunt Emag, Bicishop, Global Vision, JPS Group, Solaris, Shimano, Arobs.

Puteți urmări ultimele noutăți cu privire la pregătirile și cursa lui Mihai Baractaru pe pagina lui de Facebook, aici.

By | 2015-10-10T16:10:12+00:00 October 9th, 2015|Comunicat de presa|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment