Am trecut de încercările focului – Maze Runner: The Scorch Trials

S-ar putea să par genul de persoană care se uită numai la filme romantice și comedii. Ei bine, nu-i deloc așa. Mă declar mai degrabă fan de thrillere, dramă, SF. Sigur că nu mă dau în lături nici de la primele menționate, dar prefer oricând misterul în locul clișeului amoros.

Am mers la Maze Runner: The Scorch Trials (Labirintul: Încercările Focului) înainte să văd The Maze Runner, adică prima parte. Mă așteptam să nu înțeleg mare lucru și să pierd jumătate din film încercând să înțeleg despre ce e vorba, dar nu a fost deloc așa. Am intrat repede în atmosferă și m-am atașat cu ușurință de personaje.

Zic că era partea a doua, pentru că în caz că nu știi, face parte dintr-o serie de 3 filme, adaptate de T.S. Nowlin  după trilogia lui James Dashner.

Filmul e foarte dinamic și te aruncă dintr-o scenă în alta. După ce Thomas (Dylan O’Brien) și prietenii săi cred că au scăpat de pericolul ce i-a urmărit în labirint (aici e o legătură cu prima parte) au avut impresia pentru o scurtă perioadă că sunt în siguranță (normal că nu erau; dacă ar fi fost, nu ar mai fi avut niciun sens să existe și a doua parte 😀 ). Cu ajutorul unui personaj misterios, Aris (Jacob Lofland), Thomas reușește să afle adevăratele intenții ale presupușilor salvatori și decide să evadeze.

Cum s-ar zice, au căzut din lac în puț,  pentru că, deși reușesc să scape din mâinile celor de la RAU (WCKD.), ajung să se joace de șoarecele și pisica cu niște zombie din ruinele unui oraș părăsit. Pe mai departe, oriunde merg eroii noștri, sunt urmăriți de cadavre umblătoare. În drumul lor spre libertate, trebuie să facă față unor provocări uriașe și sunt nevoiți să traseze o barieră clară între bine și rău în ceea ce privește personajele pe care le întâlnesc, lucru ce nu se dovedește a fi atât de ușor.

Toată lumea zice că filmul s-a băgat puțin și în cartea a treia. Eu știu că m-a lăsat în suspans, pentru că se termină exact unde trebuie. Te lasă să te gândești la ce se va întâmpla, dar dacă nu ai citit cărțile, nu poți decât să sper că se va termina cu bine.

Cu toată drama, filmul prinde un contur amuzant prin replicile lui Minho (Ki Hong Lee), al cărui destin trezește suspansul în final. Ca să fiu sinceră, s-ar putea ca cel mai tare să mă încânte faptul că, până la urmă, în trilogia asta pare că femeile au rolul decisiv.

Sunt câteva scene ce uimesc prin frumusețea decorului, dar și câteva ce m-au făcut să sar de pe scaun de spaimă. Oi fi eu mai slabă de înger. Mi-a plăcut foarte mult că nu am anticipat nicio clipă ce se va întâmpla.

 Câtă vreme aștept partea a treia, zic că trebuie să o văd și pe prima, ca să intru și eu în rândul lumii.

Acest film este disponibil în cinema de pe 11 septembrie și este  distribuit de  Odeon Film.

Text: Claudia Predoană

By | 2017-03-18T16:33:51+00:00 September 16th, 2015|Film/Serial, Guest Post|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment