Marțianul

Unii zic că Marțianul e fost foarte bine lansat după ce s-au făcut publice știrile conform cărora s-ar fi găsit apă pe Marte. Eu zic că a apărut la timp ca să-mi dea mie o lecție.

Ca să te introduc puțin în poveste, eu sunt în căutare de apartament. Cum nu am găsit în București, am zis să încerc ieri și pe Marte. De ce tocmai Marte? E planeta pe care Mark Watney (interpretat de Matt Damon) e lăsat de colegii lui după ce misiune eșuează și aceștia îl cred mort.

Momentul în care își dă seama de ce se întâmplă nu îl sperie. Are un instinct de conservare foarte mare  și gândește o strategie prin care ar putea supraviețui cât mai multe zile spațiale.  Își calculează cu grijă proviziile, ba chiar concepe un plan prin care să cultive cartofi. Se împotrivește sorții care îi e potrivnică în speranța că va fi găsit la timp, iar pe tot timpul șederii lui pe Marte înregistrează un jurnal foarte haios care a destins publicul.

Filmul e destul de static, nu aș zice că se încadrează la acțiune. Începe să fie ceva mai palpitant atunci când NASA descoperă că Mark e încă în viață. Cu adevărat interesant devine când echipajul ce a părăsit planeta roșie fără el, descoperă că nu e mort și concep un plan pentru a-l salva.

Regizat de Ridley Scott, Marțianul este adaptat după cartea cu același nume ce stă sub semnătura lui  Andy Weir. Despre protagosit, Matt Damon, trebuie să zic că ușor ușor ne-am obișnuit să-i vedem fața în spațiu. Atât în Interstelar, cât și în Marțianul se observă că îi place aibă o planetă numai pentru el. Diferența e desigur că acum e tipul bun.

E un film ușor de digerat și realizat bine din punct de vedere tehnic. E de văzut la cinema pentru că nu-mi imaginez cum pot fi create altfel efectele sonore ce te fac din când în când să tresari sau senzația că îți intră nisip în ochi.

Ziceam că e vorba despre o lecție. Omul ăsta a supraviețuit sute de zile în spațiu, și-a găsit un colțișor al lui, iar eu nu mă descurc aici, pe Pământ?

Filmul are premiera astazi, 30 septembrie, si este distribuit de OdeonFilm.

Text: Claudia Predoana

By | 2017-03-18T16:33:51+00:00 September 30th, 2015|Film/Serial, Guest Post|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment