Manastire in constructie

Spuneam in postarea anterioara ca sunt dezamagit de ceea ce s-a intamplat cu mare parte  din zona verde in care imi petreceam timpul in copilarie.
De vina pentru dezamagirea mea este BOR (Biserica Ortodoxa Romana), care de ceva vreme a devenit o institutie.
Acum ceva timp, nu stiu prin ce mijloace, Episcopia Giurgiului a “pus mana” pe un fost conac boieresc (Monument istoric construit in stilul brancovenesc), ce a activat mult timp ca muzeu taranesc.
Din momentul in care s-au hotarat sa il transforme in “camin” pentru niste calugari si sa construiasca o manastire in curtea conacului, au inceput sa curete zona ca sa aiba mai mult spatiu in care sa se desfasoare.
Una dintre hotararile care m-au deranjat a fost aceea de a taia mare parte dintre copacii din curtea conacului. Nu inteleg cum poti sa iei asa o decizie cand copacii aia erau acolo de cateva zeci de ani si nu deranjau cu nimic, ba din contra formau un peisaj placut.
O alta decizie care ma intriga este constructia unui gard inalt de 2 metri si jumatate care da impresia de zidul unei fortarete. Din cate stiu, manastirile sunt lacase de cult in care oamenii pot veni sa se linisteasca. Ei bine constructia aia mie nu imi da nicio stare de liniste, cu atat mai mult cu cat prima parte a constructiei gardului a fost in zona care invecina conacul de un alt monument istoric, si anume o biserica veche de apoape 300 de ani (dupa cunostintele mele).

Cel mai enervant este ca in ultimii ani s-au bagat sume enorme in constructia de biserici, cladiri ce nu au niciun fel de productivitate (oricum sunt destule deja), cand banii respectivi puteau fi folositi pentru constructia de scoli, gradinite si spitale.

By | 2014-03-25T20:37:25+00:00 March 25th, 2014|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment