“Lordul John” Mircea Vintilă și Brambura la Hard Rock Cafe

Vineri seara, pe scena Hard Rock Cafe din București, a urcat Mircea Vintilă însoțit de trupa Brambura. Supranumit Lordul John al muzicii românesti, acesta a încântat publicul cu un recital de aproape 2 ore.

Cei prezenți au asistat la un spectactol presărat cu piese semnate Mircea Vintilă, dar și cu piese din repertoriul trupei din care face parte, Pasărea Colibri. Fie vorba între noi, astept cu nerăbdare următorul concert in formație completă. Sper să vină curând fiindcă a trecut aproape un an de când i-am văzut ultima dată împreună.

Ritmul de folk îmi amintește de iernile trecute și, probabil dacă aș fi simțit miros de protocală și de brad în timp ce fredonam piesele, as fi putut să jur că a venit Crăciunul. Asociez ritmurile muzicii lui Mircea Vintilă cu sărbatorile de iarnă datorită vocii lui calde. 

Îmi amintesc că l-am cunoscut personal acum 3 ani la un concert cu scop caritabil organizat de ASMI (Asociația Studenților la Matematică și Informatică), asociație din care făceam parte la momentul respectiv.

Seara a început cu o serie de piese arhicunoscute ale artistului, printre care “Cardio”, “Strada Popa Nan” și “Hanul lui Manuc”.

“Constantin și Veronica” m-a făcut să sap în amintirile de acum 9 ani, atunci când m-am mutat în București și descopeream o lume nouă , iar “Lordul John” și “Dragostea e o salată” m-au introdus și mai tare în atmosfera de iarnă.

A urmat o scurtă pauză, despre care urma să aflu că a fost facută pentru a putea pregăti următorul moment. Era vorba despre un omagiu adus “Moțului” Florian Pittiș pe piesa “Mondo Cane”.

Pentru acest moment, Mircea Vintilă a interpretat doar versurile proprii, iar pe bucătile din piesă ce îi aparțineau lui Pittiș au fost folosite înregistrări cu acesta.

Concertul a continuat cu una dintre melodiile de referin’a ale artistului, “Pamantul deocamdată”. “Laptaria lui Enache” nu a lipsit din setlist și nici “Miruna” piesa pe care mai mulți spectatori și-au invitat partenerele la dans. Parcă așteptam să apară și  Mircea Baniciu pe scenă și să înceapă împreună să cânte și “Eșarfă în dar“, iar Baniciu să facă gluma cu “pe ăsta mic l-am facut pe Eșarfă în dar“. :))

“Adio, deci pe curând” a fost piesa care anunța faptul că spectacolul se apropie de final, iar din acel moment totul a devenit, pentru mine, și mai special decât fusese până atunci. 

Au urmat doua piese despre care eu cred că descriu perfect evenimentele din ultima perioadă. Este vorba despre “Ploaia care va veni” a lui Florian Pittiș și piesa emblematică a Pasărea Colibri, “Vinovații fără vină”. Fix înainte de primele acorduri, mi-am zis “Vinovații fără vină și Cântecului Bufonului și seara se încheie” și așa a și fost.

Mircea Vintilă și Brambura au încheiat cu “Cântecul bufonului”, iar răspunsul meu la întrebarea “Dacă v-au plăcut bufonii, mai poftiți și-n altă seară?” este același ca și la ultimele 10 concerte Mircea Vintilă, Mircea Baniciu sau Pasărea Colibri, DA!

O mare parte din text a apărut mai întâi pe Urban.ro.

By | 2017-03-18T16:33:50+00:00 November 25th, 2015|Concert/Festival|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment