Locul 2 la Crosul Universitatii 2015

Au trecut 6 ani de cand am alergat pentru prima data la o cursa oficiala, intamplarea fiind sa fie chiar Crosul Universitatii din Bucuresti, editia 2009.

Inca de atunci, dorinta mea a fost ca la un moment dat sa ma intrec pentru primele locuri in cadrul acestei competitii. Am realizat ca este foarte complicat sa fac asta, dar am realizat si ca dedicand mai mult timp antrenamentelor, pot face asta.

Inca nu am ajuns la nivelul la care sa ma pot intrece cu participantii de pe primele locuri ale categoriei de “seniori”, acestia fiind membri ai lotului national de atletism, dar sunt mandru sa spun ca anul acesta am reusit sa urc pe podium la categoria “studenti ai Universitatii din Bucuresti”.

Concurenta a fost mare, tocmai de aceea locul 2 mi se pare unul onorabil, luand in calcul si faptul ca veneam dupa cei 27 de km alergati la Wings for Life.

Locul 2 la editia cu numarul XXIII. Diploma, medalia si cupa. Crosul Universitatii Bucuresti e de aceeasi varsta cu mine :))

A photo posted by Sorin C. Chineata (@chineata.ro) on

Ca si pana acum, mi-am facut un plan inainte, pornind de la echipament pana la modul in care urma sa alerg.

Echipamentul a fost acelasi ca si la Wings for Life, adica pantofii de alergare Aiscs Nimbus 16 si compresiile pentru gambe Compressport.

In ideea in care trebuia sa alerg cu o viteza mai mare, cursa fiind scurta, alegerea pantofilor nu a fost una tocmai adecvata, dar am preferat sa imi menajez genunchii fiindca mai am de alergat inca o cursa saptamana aceasta si nu voiam sa ma aleg cu dureri.

Pe prima jumatate de kilometru am tinut aproape acelasi ritm cu membrii lotului olimpic, dupa care am inceput sa aplic planul pe care il conturase. Mai exact, am alergat cu o medie de 3:50 min/km pana am ajuns la rampa de la Gradina Botanica, dupa care am incetinit putin pe urcare pentru a avea resurse cand ajungeam din nou pe plat, pana la linia de finish.

Rezultatul a fost o medie finala de 3:45 min/km, terminand cei 4.24 kilometri in 15 minute si 52 de secunde. Astfel am reusit sa scot cea mai buna medie a mea de pana acum pe o distanta mai mare de 4 km.

Nu-mi ramane decat ca pentru anul viitor sa incerc sa imbunatatesc viteza si, daca inca o sa mai fiu student al Universitatii, sa incerc sa obtin primul loc la aceasta categorie.

Editia de anul acesta a inclus si o componenta de implicare sociala, concurentii fiind incurajati sa doneze suma de 1 leu pentru asociatia M.A.M.E. Aceasta asociatie, sprijina lupta impotriva cancerului la copii.

Sursa Foto: IQool

By | 2015-08-31T15:10:39+00:00 May 12th, 2015|Jurnal de cursă|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment