Loc 12 la Crosul Padurii

Desi am spus concluzia in titlu, tin sa mentionez ca as putea sa imi trec pe tricoul numarul “9”, deoarece este a treia cursa consecutiva la care ocup acest loc la una dintre categorii. Mai exact, locul 12 este in clasamentul general, iar in clasamentul pe grupa de varsta “15-35” de ani am ocupat locul 9 cu un timp de 42 de minute si 11 secunde, pe o distanta de aproape 10 km.

UPDATE: In urma unor recalculari efectuate de organizatori, se pare ca am ocupat locul 7 la categoria de varsta.

Fiind una dintre cursele programate dupa pranz, mi-am permis sa dorm ceva mai mult si sa merg, implicit, mai odihnit la locul de start (Parcul Tineretului). Am uitat sa mentionez ca toata nebunia a avut loc sambata, pe ploaia aia mocaneasca, iar exibitionistul din mine nu a ratat ocazia sa iasa la suprafata. Hotararea mea de a purta pantaloni scurti si maiou nu a fost data inapoi de cativa stropi nehotarati si nici chelia nu a dat inapoi de la a fi bine udata, poate-poate mai creste ceva de la atata belsug.

Ma pot mandri cu faptul ca, inainte de cursa, am baut un ceai cald impreuna cu castigatorii categoriilor masculin si feminin, Andrei si Denisa, ambii studenti ai Academiei de Politie. Felicitari bai! Sunteti foarte tari! Targul a fost ca eu si Denisa sa tinem un ritm indeajuns de ridicat incat ea sa ocupe pozitia fruntasa in clasamentul fetelor, fapt ce s-a si adeverit. Cu un ritm de 4:19 min/km, am tot alergat pe aleile din Parcul Tineretului, intens sustinuti de pe margine de voluntarii ce au infruntat cu vrednicie ploaia, ploaie ce avea sa se opreasca abia cu 5 minute inainte ca noi sa terminam cursa.

Ritmul a fost unul ridicat chiar si pentru mine, surpriza fiind faptul ca nu am facut febra musculara, desi am facut un nou record personal pentru distanta de 5 km, iar daca am fi intregit si distanta de 10 km, ar fi fost probabil un record personal si acolo. Toate aceste fapte imi dau speranta ca in cel mult o luna voi reusi sa termin distanta de 10 km in mai putin de 41 de minute, de ce nu, chiar sub 40. Bineinteles ca pentru asta va trebui sa continui sa muncesc.

Cam asa arata fetele a doi oameni care au “muncit” aproape 10 km pentru a atinge un scop:

crosulpadurii

Foto: Sorin Irimia

Pentru ca la evenimentele sportive am avut intotdeauna ocazia sa intalnesc oameni care sunt celebri in lumea sportului si a alimentatiei sanatoase, nici Crosul Padurii nu a fost o exceptie. “Norocoasa” a fost de data aceasta Carmen Bruma, pe care o felicit pentru castigarea cursei la categoria “Feminin +35 de ani”.

Pentru ca ma simteam inca destul de in forma, am hotarat sa iau startul si in cursa de 5 km din cadrul evenimentului. De data aceasta am fost pace maker pentru Sofia. Timpul final a fost de 27:56, dupa aplicatia mea.

Ambele medalii (10 km si 5 km) stralucesc in poza din inceputul articolului. Ele sunt recunoasterea faptului ca am terminat cursa, dar scopul ei a fost cu totul altul. Evenimentul a facut parte din proiectul Padurea Copiilor al asociatiei Viitor Plus. Eu am participat la intreaga actiune cu sprijinul Tupperware Romania si Creative Energy Corner, iar partener la antrenamentele din sala mi-a fost 7card, care imi face antrenamentele mai usoare de aproximativ 5 luni.

Urmeaza 2 luni in care voi participa (in ideea in care ma vor tine genunchii) la inca 5 curse, totalizand peste 50 de km. Fiti pe faza!

By | 2017-03-18T16:33:53+00:00 March 31st, 2015|Jurnal de cursă|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment