Leo DiCaprio si Matt Damon la Globuri si Oscar

Am dorit sa scriu articolul asta pentru a motiva cele spuse in ultimele cateva zile despre Leonardo DiCaprio, Matt Damon, The Revenant si The Martian.

Am sustinut faptul ca niciunul dintre ei nu merita Oscarul, bineinteles asta fiind strict o parere personala. Iata si motivele:

  1. Eu, ca si membrii Academiei Americane de Film, sunt o persoana care-si poate da cu parerea despre domeniu. Acesti membri sunt, in mare, oameni din indrustria de film de la Hollywood, dar, ca orice organizatie, The Academy are si membri din alte domenii cum ar fi marketing sau advertising. Nu toti sunt specialisti in cinematografie, multi nu au studii superioare in domeniu, ba chiar unii sunt doar niste cineasti alesi sa isi spuna propriile opinii.
  2. Cand se ofera premiile, automat se aleg si filmele de calitate, nu numai prestatia actorilor, iar parerea mea sincera despre The Revenant nu este aceeasi cu a majoritatii. Cand se promoveaza un film si se ridica in slavi, eu am asteptari (trebuie sa ma dezvat de treaba asta). Iar cand merg si vad un film de 2:20 care putea fi redus lejer la 1:40-1:50 in care sunt foarte multe scene exagerate care m-au dus cu gandul la bancuri cu Chuck Norris, clar filmul nu ma impresioneaza, ba chiar ma dezamageste. Asteptarile alea… Nu am zis ca nu e un film bun. Este! Dar ma asteptam la mai mult dupa atata lauda…
  3. Prestatia lui DiCaprio este demna de laudat, dar pot sa insir lejer o lista de actori buni, poate mai buni ca Leo care n-au luat in viata lor un Oscar. Asa ca nu trebuie sa laudam fiecare prestatie a lui si sa o catalogam ca fiind castigatoare de Oscar.
  4. Matt Damon a jucat in The Martian, iar ce s-a intamplat la Golden Globes in jurul acestui film mi s-a parut un circ. L-au nominalizat ca fiind comedie, ba chiar l-au si premiat, iar lui Matt i-au dat premiul de cel mai bun actor intr-o comedie. WTF!?
  5. Pentru ca tot am spus de Golden Globes, premiile astea-s oferite de Hollywood foreign Press Association, organizatie ce este formata din jurnalisti care nominalizeaza si aleg castigatorii. Cred ca orice om care a vazut cateva sute de filme poate si are dreptul sa le conteste alegerile.

Revin zilele urmatoare si cu o lista de presupuneri pentru castigatorii premiilor la categoriile la care am vazut indeajuns de multe filme, incat sa ma pot pronunta.

By | 2017-03-18T16:33:38+00:00 January 19th, 2016|Film/Serial|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment