La multi ani, Andrei Rosu!

De doua zile stau si ma gandesc ce as putea sa mai scriu despre Andrei, in afara de ce s-a scris deja.

E deja stiut ca la momentul in care articolul asta este scris, el a terminat deja etapa de alergare a triatlonului Arch to Arc, dupa care a traversat inot canalul manecii, devenind astfel primul roman care face asta.

Primul lucru care imi vine in minte acum este sa ii urez “La multi ani!” fiindca a terminat proba de inot si a inceput-o pe cea de pedalat fix in ziua in care a implinit 39 de ani.

Imi amintesc de postarile lui de anul trecut de pe la antrenamentele de inot si imi amintesc ca in perioada respectiva el se pregatea pentru Quintuplul Iron Man pe care l-a terminat. Ei bine, distantele pe care le-a parcurs deja si distanta pe care o mai are de parcurs pe bicicleta depasesc cu mult efortul depus la un concurs care presupune mai multe Iron Man-uri conscutive.

andrenament andrei

Iron Man= 3.8 km inot, 180 km pedalat, 42.195 km alergat.

Discutam cu el acum doua saptamani si imi spunea ca atunci cand incepi din nou proba de inot pentru urmatorul Iron Man este o relaxare pentru ceea ce s-a intamplat cu o zi inainte si pregatirea corpului pentru proba de pedalat si alergare.

Diferenta intre un astfel de concurs si tratlonul pe care Andrei e pe cale sa il dovedeasca este faptul ca distanta totala de alergare, de 140 de km, insumeaza probele de alergare a 3 Iron Man-uri si jumatate, distanta totala de inot care difera in functie de curenti reprezinta totalul a peste 8 Iron Man-uri, iar distanta totala de pedalat, de 290 de km, insumeaza un Iron Man si putin peste jumatate. De aici deducem ca proba cea mai grea, cea de inot, a trecut.

Oboseala isi spune cuvantul pe partea de pedalat, dar e clar ca nimic nu-l mai poate opri. Va intra in clubul select al oamenilor care au terminat aceasta cursa dintre Londra si Paris. Momentan sunt doar 21 de oameni care au reusit sa o duca la bun sfarsit.

Mai stiu si ca, in viitor, intra in plan si Deca Iron Man, adica 10 Iron Man-uri in 10 zile consecutive. Daca facem calculul, omul asta a fost de cel putin 10 ori Iron Man pana acum si sunt sigur ca nu se va opri aici.

Probabil performanta aceasta nu este atat de semnificativa (din punctul de vedere al carcotasilor) daca ne raportam la timpii finali, dar daca analizam impactul unei astfel de reusite, observam ca aportul adus lumii sportului si oamenilor este unul notabil.

Andrei a plecat in aceasta cursa cu scopul de a strange fonduri pentru pacientii HOSPICE Casa Sperantei pentru care am facut si eu fundraising la doua dintre cursele la care am participat.

Suma targetata de el este 90000 de lei, iar pana in momentul de fata s-au strans aproape 28000 de lei. Hai sa demonstram ca efortul lui a meritat, sustinand cauza HOSPICE cu o donatie accesand link-ul urmator: http://hospice.galantom.ro/andreirosu3.

By | 2017-03-18T16:33:53+00:00 July 1st, 2015|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment