Înotul – o tehnică uşor de învăţat, dar greu de corectat

Fericiţi cei ce nu ştiu înoate, căci lor le este uşor de dobândit tehnica.

După mulţi ani de înot incorect, din punct de vedere al respiraţiei, braţelor şi picioarelor, adică din toate punctele de vedere pe care le presupune înotul, este foarte complicat dobândesc tehnicaîn mod corect, chiar şi cu un antrenor.

Am observat acest lucru comparând progresul meu cu al altor persoane care s-au apucat de antrenamente în aceeaşi perioada cu mine, dar care nu înotaseră în viaţa lor.

Exerciţiile de alunecare nu sunt tocmai complicate atunci când se foloseşte pluta, deoarece această corectează poziţia palmelor către în faţă, iar respiraţiile la un braţ ajută foarte mult pentru corectarea poziţie pentru viitor.

Uşor de zis, greu de făcut.

După multe bazine făcute cu pluta pentru a corecta poziţia corpului şi pentru a învăţa respiraţia la un braţ şi la 3 braţe, a venit momentul adevărului în care am încercat fac mişcările corect şifără plută.

Dintr-o dată musculatura mea şi-a dat reset şi a făcut reload din memorie pentru a reveni din nou la tehnica greşită pe care o folosisem în ultimii 7 ani. Picioarele parcă s-au blocat şi au început facă mişcări de capul lor, rezultatul fiind, bineînţeles, o respiraţie haotică şi o tehnică execrabilă

Uneori analizez şi nu îmi dau seama dacă voi reuşi în timp util pot înota corect distanţa de 750 de metri pentru a putea participa la TriChallenge Mamaia 2007. În urmă acestor analize îmi e din ce în ce mai clar nu fi reuşit niciodată antrenez corespunzător într-o perioadă de jumătate de an pentru a participa la un IRONMAN.

Ce vreau spun cu articolul ăsta este faptul pentru a dobândi tehnică de înot este nevoie de un antrenor şi multă atenţie, iar dacă nu ştii înoţi înainte de a te apuca de cursuri, eşti un norocos. Îţi va fi mai uşor înveţi tehnica pentru nu trebuie înlocuieşti mişcările greşite pe care le-ai făcut mulţi ani şi care s-au întipărit bine în memoria musculară.

Până dată viitoare, ne vedem cu bine la linia de finish.

By | 2017-06-10T22:22:38+00:00 June 10th, 2017|Personal|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment