Hai cu mine la Semimaraton!

Am cam disparut o vreme, dar chiar am avut motive intemeiate sa lipsesc din peisaj. Sper sa nu se repete prea curand fenomenul, desi se apropie si licenta.

Mentionez ca, de cand nu am mai scris, am iesit la alergat de cateva ori, mai mult sau mai putin de relaxare, iar la ultima alergatura am reusit sa imi dobor propriul record pe distanta de 5 km (anterior 22 de minute, nou record: 19′ 40”). Astea-s vesti foarte bune. Antrenamentele dau roade si genunchii par sa nu se puna in calea fericirii (momentan).

Asta ar trebui sa fie un articol in care anunt faptul ca voi participa la Semimaratonul International Bucuresti, de pe 17 mai, dar cand ma gandesc ca pana acolo am de trecut prin alte 4 curse, simt nevoia sa va reamintesc de ce o fac.

Pana pe 17 mai voi alerga alte 4 curse, totalizand peste 50 de km. Nu-i mult pentru altii, dar pentru mine este. Bineinteles ca nu ma voi opri aici.

Dar sa revenim la oile (semimaratonul) noastre. Anul trecut in perioada asta ma inscriam doar ca voluntar in cadrul acestui eveniment si participam alaturi de alte ONG-uri la reimprospatarea de dupa cursa a alergatorilor. Mai exact, am coordonat refreshment point-ul din Piata Constitutiei. A fost foarte tare sa stiu ca depinde si de mine daca oamenii care termina cursa vor avea pregatite “alimentele” pe care ar trebui sa le consume.

Alergand si eu, stiu cat de important este ca la final sa te poti hidrata si hrani.

Ei bine, anul asta nu voi mai fi voluntar, ci voi alerga pentru a doua oara pentru HOSPICE Casa Sperantei.

In octombrie, in cadrul Maratonului International Bucuresti, organizat tot de Bucharest Running Club, am alergat cea mai lunga distanta de pana acum, semimaratonul. Atunci, ca si acum, am ales sa fac fundraising pentru HOSPICE. A fost o experienta foarte placuta sa stiu ca, alergand, am contribuit la o viata mai buna pentru niste oameni ale caror probleme le dapasesc cu mult pe ale mele. Pentru cei ce nu stiu, HOSPICE ofera gratuit servicii de ingrijire paliativa mai multor pacienti, in Bucuresti si Brasov. Mai exact, ofera o viata mai usoara pacientilor in faze terminale si famiilor acestora.

De data aceasta o fac din nou, dar voi alerga o distanta mai scurta, 10 km. Am ales sa alerg doar atat deoarece voi fi destul de obosit dupa celelalte curse si inca nu sunt foarte sigur ca genunchiul meu va rezista pana acolo.

Pe langa cursa de 10 km, in cadrul evenimentului vor mai fi alte 3 curse: semimaratonul, care da numele competitiei, stafeta de 4X5 km si fun race-ul de 3.6 km. Va puteti inscrie la oricare din cele 4 curse aici, dar eu v-as sugera sa faceti ceea ce fac eu. Alegeti-va un ONG pe care sa il sustineti. Veti alerga aceeasi distanta, dar veti fi implicati si in promovarea unei cauze. Nu va trebui decat sa incercati sa adunati cat mai multi oameni in jurul vostru care sa doneze pentru cauza pentru care voi va dedicati cursa.

Pentru ca stiu ca el va alerga pentru Team Panda, l-am provocat si pe Pandutzu sa promoveze cauza si sa indemne oamenii la miscare si voluntariat. Sper sa i se alature cat mai multi oameni si sa facem si aceasta cauza mai vizibila decat este in momentul de fata.

O alta persoana pe care am provocat-o sa isi aleaga un ONG este Roxana Popa, mama a doi copii, care scrie pe 2iepurasi.com. Ma bucura foarte tare ca ea a ales HOSPICE si ca vom alerga impreuna pentru pacientii Casei Sperantei. Sper ca in perioada urmatoare sa fac o vizita centrului deschis in Bucuresti si sa revin cu poze de acolo, pentru a avea o imagine mai buna a cauzei pentru care noi alergam.

Asa cum spuneam mai sus, si anul acesta am o pagina de fundraiser care poate fi gasita pe link-ul urmator: http://hospice.galantom.ro/sorinchineata2. Ma bucur sa vad ca anul asta lumea a primit si mai bine ideea. Sper ca acum sa ating targetul de 500 de lei.

Am uitat sa mentionez faptul ca anul acesta voi fi si HOSPICE Trainer. Mai exact, voi merge o data pe saptamana (in weekend cel mai probabil) la un antrenament cu cei ce vor alerga pentru Casa Sperantei. Fiind o perioada mai aglomerata, antrenamentele vor fi mai rare, dar sper ca pentru Maratonul din toamna sa reusesc sa fac antrenamente de grup ceva mai dese la care mi se poate alatura oricine doreste.

By | 2015-04-17T14:40:56+00:00 April 15th, 2015|Eveniment|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment