Gravity un film care mi-a înșelat așteptările

Deși a apărut din 2013, eu l-am văzut abia zilele trecute și, deși nu sunt critic de film, pot să spun că e un film care este mai mult decât supraapreciat.

Nu înțeleg cum de are nota de 7.9 de la useri pe IMDb sau să zicem că înțeleg fiindcă nu toți sunt pasionați de astronomie, dar clar nu înteleg cu de a primit de la critici o notă medie de 9.6.

Este o poveste centrată in jurul a două personaje, Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) și Matt Kowalski (George Clooney), care sunt puse în dificultate de un dezastru atunci când se aflau în afara atmosferei Pământului pe o navetă.

Să spunem că excelează prin sacrificiul făcut de Matt Kowalski care e puțin cliseic, dar nimic mai mult.

Nu stiu unde au văzut domnii care s-au ocupat de efectele speciale ale filmului imagini cu spațiul în care să fie surprins și Pamantul puternic luminos, dar și stelele. Ar fi trebuit să știe că stelele nu se văd în astfel de ipostaze fiindcă lumina pe care Pământul o reflectă face în așa fel încât stelele nu se pot vedea.

Ba mai mult, au fost câteva cadre în care se vedea Soarele în prim plan și câteva stele micuțe prin spate. Asta m-a dezamăgit și mai tare.

Să nu mai spun că au fost momente în care corpurile se mișcau de parcă acționa forța de frecare asupra lor, ele aflându-se în afara atmosferei, deci într-un mediu unde nu există forță de frecare.

Pe viitor vreau să ajung din nou “la zi” cu filmele care au fost prin diferite topuri internaționale și sper să nu mai primesc motive să fiu rău cu filme catalogate ca fiind bune sau foarte bune.

By | 2017-03-18T16:33:52+00:00 August 7th, 2015|Film/Serial|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment