Grasul care vine de Craciun

Tot spun de cativa ani ca nu ma mai simt la fel ca atunci cand eram mic cand vine vorba de Craciun, dar in fiecare an sper ca anul viitor va fi altfel. De multe ori ma gandesc ca nu mai simt eu la fel in perioada asta din cauza ca urasc prea mult biserica si tot ce tine de ea, dar mi-am dat seama ca nu e deloc asa.

Am realizat ca motivul adevarat pentru care si-a pierdut insemnatatea este faptul ca absolut orice urma de simbolism a fost materializata si ca totul a devenit doar un motiv sa mai iesim putin in evidenta.

Sa ne gandim putin. Cine este simbolul Craciunului. Din ce imi amintesc eu, este Iisus Hristos, care cica s-a nascut acum 2014 ani si care l-a facut pe un mos gras si cu barba sa regrete ceea ce a facut in noaptea de 25 decembrie, motiv pentru care mosul ala devine Mos Craciun si merge in fiecare an si imparte daruri copiilor de pretutindeni.

Ei bine, Craciunul a pierdut acest simbol, astazi in centrul atentiei fiind un mos “gras”, cu barba, care nu, NU este Mos Craciun. Este, in majoritatea cazurilor, un “gras” cu bani care este tata, sot, iubit sau “prieten” si care face cadouri. Cadouri care, in 2014, trebuie sa fie scumpe, stralucitoare, eventual cat mai opulente pentru ca “grasul” cu ceafa lata (nu neaparat) sa iasa in evidenta.

Cand eram eu mic, copiii primeau jucarii, jucarii in devaratul sens al cuvantului. Astazi copiii, si nu numai, primesc iPhone-uri, de obicei ultimul model, asta in caz ca “grasul” barbos e potent financiar. Daca nu, primesc o generatie mai veche, iar copiii, si nu numai, incep sa se planga si sa comenteze cum ca “grasul” nu a fost atent la dorintele beneficiarului si ca ar trebui ca pe viitor sa-si revizuiasca acest comportament lipsit de atentie.

P.S. Comportamentul asta este dominant acum, dar este prezent “pe piata” de multi ani si ceea ce e mai grav este ca se extinde. Cazul “grasului” cu ceafa lata a fost mediatizat la stiri anul trecut, acesta exclamand “Un bemveu fa!”. Pentru cine nu cunoaste aceasta “importanta” stire trasmisa de ProTV, recomand un search pe YouTube. Dureaza putin clipul si inglobeaza perfect imaginea Craciunului din ultimii ani.

By | 2017-03-18T16:33:55+00:00 December 28th, 2014|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment