Gerar – Prima alergare pe asfalt în 2016

Şi-am fost şi la Gerar.

Şi-a fost bine.

Şi a fost prima alergare pe asfalt de anul ăsta, deci implicit prima cursă pe asfalt.

A fost bine, luând în considerare faptul că înscrierea a fost făcută în mare grabă. Denisa a zis că vrea să facem echipă, eu am dat anunţ pe Facebook pentru a găsi al treila om care să alerge semi în 1:40 şi a venit rapid Adrian să ocupe locul păstrat cald.

Ne-am numit “Running Uniforms” pentru că Denisa este studentă a Academiei de Poliţie, iar eu îmi doream mult în “tinereţile mele” să fac Academia, fie ea Militară sau de Poliţie. Adrian nu a avut nimic de obiectat, asa că eram pe cai mari (pe foaie).

Să fiu sincer, la momentul startului mi-era mare frică să nu clachez şi să trag echipa în jos, mai ales că din octombrie până acum eu am alergat însumat 25 de km. A fost un risc asumat pe care nu i l-aş recomanda nimănui.

Dar cum totul e bine când se termină cu bine, aşa a fost şi duminică. Am avut un ritm constant pe parcursul celor 6 ture, prima fiind uşor mai rapidă decât celelalte fiindcă ne-a luat puţin peste 2 km să stabilizăm ritmul.

Gerar (2)

Le mulţumesc colegilor pentru faptul că mi-au suportat văicărelile timp de aproape 2 ore (că m-au suportat şi înainte de start, dar şi după), fiindcă dacă n-ar fi tras ei de mine, eu sigur n-aş fi ţinut ritmul atât de ridicat. Cel mai probabil aş fi încetinit pe ultimele 2 ture.

Atmosfera a fost foarte mişto, doar că parcă nu era aşa de ger cât să simt că e Gerar şi am decis să alerg puţin mai sexy pentru perioada asta a anului: pantaloni scurţi şi maiou (plus o compresie). Uşor neplăcut la început, dar după câţiva km nu mai simţi că ţi-au înghetat toate, iar după jumatatea cursei îţi vine să mai dai jos un strat, dar dă-l de unde nu-i.

Rezultatul final a fost de 1:38:47, timp ce ne-a urcat pe a treia treaptă a podiumului la categoria de “Echipe mixt”. Categoria noastră a fost câştigată de echipa “SANASPORT” cu un timp de 1:29:13.

Gerar (1)

Categoria masculin i-a avut în top pe baieţii din echipa “Ro Club Maraton – City Grill” ce au alergat într-un timp de 1:21:33, iar fetele ce au dominat categoria feminin au alergat cei 21.1 km în 1:32:16 şi s-au numit “Alergatoarele Montane”.

Concluzia finală e că mai merg şi la anul şi, cu puţin noroc, poate ne reîntâlnim în aceeaşi formulă să ne îmbunătăţim timpul etalon de anul ăsta.

Parteneri mi-au fost şi de această dată Garmin Romania, cărora le mulţumesc pentru Forerunner 920XT, ceas pe care l-am verificat din 200 în 200 de metri când simţeam că nu mai pot, SportGuru pentru aceleaşi încălţări cu care mă înteleg atat de bine de aproape un an, Asics Nimbus 16 şi 7card care îmi este “colegul de antrenament” în sala de fitness şi, în curând, la bazinul de înot.

Sorin here. Over and out!

Foto: Radu Cristi

By | 2017-03-18T16:33:38+00:00 February 4th, 2016|Jurnal de cursă|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment