Garmin Forerunner® 225 cu HRM la încheietura mâinii

Garmin, unul dintre cei mai cunoscuți producători internaționali de echipamente de navigare, anunță lansarea Forerunner 225, primul ceas de alergare cu GPS, care are integrat și un instrument de măsurare a pulsului. Noua tehnologie este dezvoltată de către Mio, unul dintre liderii pieței de instrumente optice de măsurare a pulsului. Noul Forerunner 225 are o interfață grafică prietenoasă, care oferă informații rapide despre bătăile inimii, distanța parcursă și pas. În plus, funcționează și ca instrument de monitorizare a activității dintre antrenamente și măsoară numărul de pași, caloriile consumate și distanța parcursă.

După mai mult de 10 ani în care am dezvoltat ceasuri de alergare cu GPS încorporat, suntem încântați de colaborarea cu Mio care aduce primul dispozitiv cu un sistem de monitorizare a  pulsului integrat, chiar la încheietura mâinii. Măsurarea pulsului este acum cu mult mai facilă cu ajutorul noului Forerunner 225 și permite evaluarea și ajustarea efortului în timpul activității fizice”, spune Alexandru Moise, reprezentantul Garmin în România.

Suntem mândri de parteneriatul cu Garmin, iar în momentul în care două branduri atât de puternice decid să colaboreze, rezultatul este un produs extraordinar pentru altleți. Tot mai mulți sportivi recunosc rolul pe care îl are măsurarea pulsului în intensitatea și eficiența activității lor, așa că un astfel de sistem de monitorizare integrat a devenit o necesitate pentru ceasurile de sport”, adaugă Liz Dickinson, CEO Mio Global.

Mod de funcționare

Pentru a măsura pulsul, noul Forerunner 225 utilizează un senzor optic încorporat, ce folosește o undă luminoasă transmisă prin pielea utilizatorului și măsoară cantitatea de lumină reflectată. Datorită modificărilor subtile care apar pe măsură ce sângele este pompat prin încheietură, senzorul poate detecta schimbările și, folosind un sistem avansat de filtrare, determină cu mare acuratețe pulsul. În plus, un sigiliu de pe spatele ceasului blochează lumina ambientală pentru a asigura o măsurare corectă a bătăilor inimii.

Informații ușor de urmărit

Forerunner 225 beneficiază de un indicator colorat care afișează numărul de bătăi/ minut în timp real, permițând derularea antrenamentelor cu timpi sau distanțe predefinite. Zonele de culoare gri, albastră, verde, portocalie și roșie îi arată sportivului daca se află într-una dintre etapele: încălzire, ușor, aerobic, alert sau puls maxim. Zonele sunt predefinite în funcție de vârstă și puls maxim estimat, dar pot fi setate și direct în ceas sau în aplicația Garmin Connect.

Activ și conectat

Forerunner 225 ajută sportivii să își respecte antrenamentele și îi încurajează să rămână activi pe parcursul întregii zile. Ceasul este potrivit pentru antrenamente de lungă durată, în orice condiții, datorită rezistenței sale subacvatice de până la 50 m și duratei mari de viață a bateriei: patru săptămâni în modul ceas și monitorizare a activităților, 7-10 ore cu GPS și monitorizare de puls active. În timpul antrenamentelor de interior, accelerometrul încorporat măsoară cu acuratețe distanța și pasul, fără a necesita un accesoriu separat pentru picior.

Între antrenamente, Forerunner 225 monitorizează indicatori precum numărul de pași, distanța, caloriile consumate, tiparul de somn, iar indicatorul vizual și alertele prin vibrare îi amintesc utilizatorului să rămână activ.

Forerunner 225 se conectează la Garmin Connect, o comunitate ce se accesează gratuit, unde utilizatorii pot salva, planifica și distribui activități și se pot conecta la conturile de social media.

Noul Forerunner 225 este disponibil în România în două variante de culoare: negru și roșu, cu prețul recomandat de 1345 lei.

By | 2017-03-18T16:33:52+00:00 August 6th, 2015|Comunicat de presa|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment