Experienta Jurassic World

Trecut-a ceva timp de cand a aparut, dar nu puteam sa nu scriu despre Jurassic World.

Povestea, dupa cum probabil ati citit deja, este urmatoarea: Jurassic Park se redeschide la un numar de ani dupa dezastrul ce se intamplase acolo. Parcul este acum o mega-atractie, tehnologizat pana la utlima balama, administrat cu multa munca si seriozitate de Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) si seful sau, un important om de afaceri, Simon Masrani (Irrfan Khan), printre altii.

Ei stiu ca o data la cativa ani, parcul trebuie sa vina cu ceva nou, pentru a ramane o atractie de top. Aceasta noua piesa de rezistenta este si intriga filmului. Pentru ca toti dinozaurii prezenti in parc sunt creati in laborator, deci artificiali, ei creeaza o noua specie, Indominus Rex, un dinozaur ce preia elemente din diverse alte animale, care este mare, fioros, inteligent, de temut. Filmul arata prin diverse cadre (nu neaparat subtile) cum acest nou dinozaur va fi de rau augur.

Ca un sub-plot, cei 2 nepoti ai lui Claire, Gray si Zach, sunt trimisi de parintii lor in Jurassic World pentru a se revedea cu matusa lor workaholica si pentru a se bucura din plin de atractiile oferite.

In cadrul parcului, lucreaza si Owen (Chris Pratt), un fost membru al marinei americane, in prezent ingrijitor al Raptorilor, niste dinozauri mai micuti, dar agresivi, foarte asemanatori cu Velociraptorii. Probabil stiti deja celebra scena care a devenit meme pe 9gag, in care protagonist este Owen.

Totul pare minunat, pana cand, datorita inteligentei sale ridicate, noul dinozaur creat scapa din padocul sau si instaureaza groaza in cadrul parcului.

Ca detalii tehnice, dinozaurii mi-au parut foarte bine realizati, iar decorurile si celelalte efecte speciale primesc si ele o nota mare. Nu pot spune acelasi lucrul si despre jocul actoricesc, executat decent, dar mediocru, de protagonisti. Owen este tipicul mascul Alfa, care nu arata aproape nicio slabiciune, in timp ce Claire este prototipul de femeie intepata, emotiva, oleaca “damsel in distress”, care mai are insa cateva sclipiri de geniu pe parcursul filmului. Si, evident, intre cei doi se va dezvolta o poveste de dragoste, punctata de un sarut intr-un moment complet nelalocul lui in cadrul filmului.

Filmul este distribuit in Romania de catre Ro Image, iar experienta Jurassic World a fost cu siguranta potentata de vizionarea sa in sala IMAX din cadrul Cinema City din AFI Palace Cotroceni, unde va recomand sa vedeti si voi filmul, pentru ca veti simti intr-adevar ca intrati in poveste si veti trai cot la cot cu personajele aceleasi emotii puternice!

By | 2017-03-18T16:33:52+00:00 July 2nd, 2015|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment