Emoțiile primului maraton

Am intrat în linie dreaptă pe drumul către primul meu maraton, în cadrul Bucharest Marathon.

Dacă e un lucru pe care îl ştiu sigur, este acela o termin cei 42 de km orice ar fi. Fie o alerg sprinten, o şchiopătez sau o târăsc, o trec linia de finish. Nu am niciun dubiu.

Emoţiile sunt pentru prima parte, cea cu alergatul sprinten fiindcă tare mi dori termin “în picioare” maratonul ăsta şi îl alerg în mai puţin de 3:30. Antrenamentele mele erau concepute iniţial pentru 3:15, dar fiindcă am dus lipsă de timp a trebuit îmi reanalizez performanţele.

În ultimele aproape 2 luni am avut avantajul de a fi aflat micile defecte pe care le au picioarele mele la nivel funcţional. Musculatura mai puţin dezvoltată în anumite zone sau flexibilitatea anumitor articulaţii, au fost doar câteva dintre problemele despre care am aflat la testele pe care le-am efectuat la clinica de recuperare sportivă Provita.

Am învăţat acolo câteva exerciţii de încălzire care mi-au oferit mai multă flexibilitate, iar în perioada următoare o fac un colaj video cu exerciţiile pe care le-am efectuat pentru a vedea în ce stadiu aflu.

Până atunci, nu-mi rămâne decât mai alerg o dată sau cel mult de două ori zilele următoare, după care îmi organziez programul de alimentaţie în aşa fel încât nu duc lipsă de carbohidraţi.

Va aşteptăm duminică dimineaţă ne susţineţi şi spun asta în numele tuturor celor care vor alerga la ora 9:30 dimineaţa, pe 4 octombrie. Fie o vor face pe o distanţă de 3.5 km, 10 km, semimaraton sau maraton, toţi alergătorii vor fi foarte încântaţi dacă vor avea susţinere pe parcursul celor 33 de km de traseu.

Foto: Radu Cristi – Donez Amintiri

By | 2015-09-28T06:05:13+00:00 September 28th, 2015|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment