De ce Deadpool?

Deadpool este altfel. Este un origin story diferit față de oricare alt film cu supereroi pe care l-am văzut până acum.

Este genul de personaj care te face să râzi chiar și atunci când n-ar trebui, cum ar fi momentul trist în care află că are cancer. Ironizează totul în jurul lui, filmul fiind presărat cu momente în care personajul privește direct în camera și vorbește cu spectatorii, face mențiuni la roluri anterioare ale lui Ryan Reynolds, ba chiar ironizează și echipa de producție a filmului.

Urmează cursul benzilor desenate, când vine vorba de personalitatea lui Wade, iar povestea de dragoste din film mă duce cu gândul la povestea Contelui de Monte-Cristo. Are un inamic care l-a facut să fie “unfuckable“, ba chiar s-a pus și cu iubita lui, deci clar are motiv de răzbunare și nu are de gând să se dea în lături de la nimic pentru a își face dreptate.

Încalcă reguli, face glume în timp ce toți în jurul lui sunt triști sau serioși, nu ascultă de nimeni și, cu toate astea, reuseșește tot ce-și dorește. Cred că toti am vrea să fim ca Deadpool, nu?

Povestea nu este una foarte complexă, acțiunea din film este de nivelul filmelor cu Chuck Norris, dar modul în care totul este pus în scena te face să nu bagi în seama detalii de genul ăsta. Până la urmă este un film cu supereroi. Ma rog, anti-supereroi. Și se rade. Mult!

Muzica a fost aleasă foarte bine și m-am ales cu câteva noi piese preferate, genurile alese fiind fix din aria mea de interes.

deadpool-ryan-reynold

Nu știu cum a reușit, dar Ryan Reynold este atât de expresiv în rolul ăsta, deși in 70% din film poarta o mască pe mutră, personajul lui fiind, dupa părerea mea, cu mult mai expresiv decât Hugh Glass, interpretat de DiCaprio în mult supra-apreciatul The Revenant.

Unul dintre oamenii emblematici ai Marvel, Stan Lee, își face apariția în film într-un mod puțin neașteptat pentru vârsta lui. La cei 93 de ani, prospăt împliniți, întruchipează DJ-ul clubului de striptease în care Wade își cunoaște marea iubire, interpretată de Morena Baccrain (new crush).

Filmul a intrat ieri în cinematografele din Romania, distribuit de către Odeon Film și cred că aveți toate motivele să mergeți să-l vedeți. Eu sigur o să merg să-l revăd.

By | 2017-03-18T16:33:37+00:00 February 13th, 2016|Film/Serial|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment