Cum a fost la Crosul “Împreună cu tine, Profi salvează destine”

Sambata trecuta a fost primul test serios, chiar daca pe o distanta scurta, pentru “noul” meu genunchi.

Era la cateva ore dup ace stafeta Jamaicai lua pentru a treia editie consecutive a Jocurilor Olimpice aurul la 4X100m.

Ma indreptam spre Parcul Tineretului pentru a participa la Crosul “Impreuna cu tine, Profi salveaza destine”.

Cu mici emotii datorate faptului ca era primul eveniment de alergare la care participam dupa operatie, dar si pentru ca in ultimele 2 zile articulatiile dadusera semne de oboseala si fusesem nevoit sa le tin “la gheata”.

A fost deajuns sa ma intalnesc in parc cu gasca pentru ca toate emotiile sa-mi treaca. Pentru ca am vrut, totusi, sa fiu precaut, am ales sa alerg traseul scurt de numai 1.8 km. Ne-am facut poze, am ras, m-am intalnit cu prieteni cu care nu ma mai vazusem de mult si, bineinteles, am alergat, nu inainte de a incuraja generatia tanara, care vine cu forte proaspete din urma.

_MG_4639

Pe langa caracterul caritabil al evenimentului, m-am bucurat foarte tare sa vad ca organizatorii s-au gandit si la cei mici si am pregatit doua trasee special pentru ei, de 500 si de 1000 de metri. Cand ii vezi pe pitici cat de plini de viata isi misca picioarele si cat de competitivi sunt, iti cam trece orice sentiment de nesiguranta. E placut sa iti iei energie din zambetele lor. Pe mine m-a ajutat mult si mi-a dat speranta ca in urmatoarele luni o sa imi revin complet si o sa pot participa  la alergari ca si in trecut.

Faptul ca evenimentul a avut 2 trasee relative scurte, pentru adulti, a adunat la start oameni care probabil nu s-ar fi incumetat la distante mai lungi. Lucrul asta mi se pare foarte util deoarece incet incet sportul de masa prinde o forma din ce in ce mai placuta. Trebuie doar ca oamenii noi sa fie precauti si se documenteze, astfel comunitatea de alergatori din Romania va creste frumos.

CrosProfi3

Si fiindca mentionam mai sus de caracterul caritabil al cursei, vreau sa va reamintesc faptul ca a inceput campania “Impreuna cu tine, Profi salveaza destine” in magazinele Profi. Tot ce trebuie sa faca cumparatorii este sa mearga la infochiscuri cu bonurile primite la casa, pe care se regasesc puncte, si sa alega in contul caruia dintre cele 6 ONG-uri vor merge punctele sale.

Profi Romania doneaza suma de 1 500 000 de lei catre aceste 6 ONG-uri. Aceastea vor primi o suma, portional, in functie de numarul de puncte adunate.

De fiecare data ma bucur ca pot sustine prin alergare o actiune caritabila si o voi face si pe viitor de fiecare data cand voi avea ocazia. Acum ca am reinceput antrenamentele, o sa ne auzim mai des dupa curse.

Sorin, here. Over and out!

CrosProfi2

By | 2017-03-18T16:33:35+00:00 August 24th, 2016|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

3 Comments

 1. mares August 26, 2016 at 11:57 - Reply

  Mai participi la MO?

  • Sorin C. Chineata August 26, 2016 at 15:12 - Reply

   Din pacate, nu. Medicul a spus ca e prea riscant sa fac coborari pe munte cu genunchiul meu proaspat operat. Si ca sa nu stau acasa, o sa alerg la Runfest la traseul de 5 km. 😀

   • mares August 27, 2016 at 05:48 - Reply

    Sanatate iti doresc.

Leave A Comment