Cu Vunk într-un nou univers

Întotdeauna am fost de parere că un concert nu trebuie să fie doar despre muzică și atât. Asta pentru că nici muzica nu este doar despre sunete. Muzica este despre sentimente, momente, trăiri.

Pentru ca reflexele să ne fie puse în mișcare, spectacolul trebuie să fie pe masură. În România există puține trupe care pot face asta, iar Vunk este una dintre aceste trupe.

La o analiză mai atentă, pot spune chiar Vunk este trupa care pune în scenă cele mai complexe spectacole, iar temele alese de băieţi atunci când alcătuiesc un show oferă de fiecare dată publicului posibilitatea de a trăi mult mai intens fiecare piesă.

Anul acesta, a avut loc al 4-lea concert al trupei în Sala Polivalentă. După ce în 2012, 2013 şi 2014 au pus în scenă “Nu scapă nimeni”, “Aşa şi show” şiOraşul Minunilor”, anul acesta am mers împreună către “Un nou univers”.

vunk-intrare

Fiecare piesă a fost pusă într-o lumina diferită faţă de cum o văzusem eu la celelalte concerte Vunk la care am luat parte, 4 la număr. Au trecut prin toată discografia, au cântat şi piese ce urmează fie lansate, dar nu au uitat nici de hiturile pe care toată lumea le fredonează.

Invitaţi ai trupei au fost Paula Seling, împreună cu care au cântat piesa “Across The Univers” a trupei Beatles, Nicole Cherry pentru noua piesă “Secretul tău”, Călin Goia pe piesa “Fiecare” (preferată mea) şi Tudor Ionescu (Fly Project) pentru piesa pe care au lansat-o împreună anul acesta, “mi cu mâna“.

Am fost îndemnaţi, prin tot ceea ce s-a întâmplat, ne întoarcem la noi, mergem împreună către un nou univers. Am trăit fiecare piesă la intensitate maximă, şi pentru picioarele mele a fost puţin prea mult, la un moment dat. Veneam la 3 zile după maraton şi orice tip de încălţări deranja, oricât de comode ar fi fost.

Decizia fost simplă. Am renunţat la adidaşi şi am rămas în picioarele goale. De acest lucru se leagă ceea ce Iulia a numitm  “Cea mai tare chestie de la concertul Vunk“. De ce? Păi fiindcă unul dintre momentele speciale ale concertului a presupus tranziţia între capătul sălii şi scenă, direct prin mulţime, a celor doi protagonişti, Cornel Ilie şi Gabi Maga.

Când au trecut pe lângă noi, au cam fost nevoiţi facă nişte paşi mari pentru a evita mormanul de haine şiadidaşii mei. Era cât p-aci se întâmple o nefăcută în momentul în care Cornel s-a împiedicat de cele menţionate mai sus. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în timpul acestui mic incident, iar concertul a continuat neîntrerupt până la final.

barefoot-vunk

Nu-mi rămâne decât să aștept cu nerăbdare următorul concert al băieților și să văd ce vor mai născoci pentru povestea următorului turneu.

La finalul concertului, chiar dacă erau vizibil obositi, băieții au stat și pentru o sesiune de poze și autografe.

Pentru mai multe detalii și o galerie foto foarte mișto intrați AICI.

Foto: Alin Pandaru @Urban.ro

By | 2017-03-18T16:33:50+00:00 October 19th, 2015|Concert/Festival|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

One Comment

  1. […] ce am mers către Un Nou Univers, este timpul să sărbătorim și să ne bucurăm de tot ce am realizat împreună (așa cum spune […]

Leave A Comment