Concurs Preda Publishing

Acum câteva zile m-am înscris în concursul celor de la Preda Publishing ce avea ca premiu o carte la alegere despre una dintre legendele sportului.  Tot ce trebuia făcut era să dai un comentariu în care să spui ce erou din lumea sportivă te inspiră și să aduci argumente pentru alegerea ta.

Am fost foarte bucuros să aflu că sunt printre câștigatori. Deși nu practic același tip de alergare ca și el, l-am ales pe Usain Bolt, iar comentariul meu a fost următorul: “În urma unor calcule ale unor cercetători in biometrică, s-a stabilit că viteza maximă pe care o poate atinge corpul uman este de 70 km/h, iar el s-a apropiat cel mai mult cu cei 44,6 km/h. A dus alergarea la un cu totul alt nivel, iar de când concurează depașește record dupa record, făcând ca noul personal best să devină record mondial sau olimpic. Limita absolută pentru distanța de 100 de metri ar fi 9 secunde, iar el s-a apropiat cel mai mult reușind un timp de 9.58. Mă aștept ca la Olimiada de la Rio să ia din nou aurul la 100 de metri și (pe lângă asta) să stabiliească un record greu de egalat: obținerea pentru a treia oară consecutiv a celor trei medalii de aur: 100, 200, 4X100 (ștafetă). Doamnelor și domnilor: Usain Bolt!

Cartea pe care am ales-o, bineînțeles, este “9.58“, autobiografie a lui Bolt pe care aștept cu nerabdare să o citesc. Vine intr-un moment perfect deoarece îmi doresc ca pe 1 noiembrie să urc pe podium la cursa de 5 km din cadrul Old Town Race. Cum spuneam, nu este același tip de alergare, dar importante sunt pasiunea si dorința de a caștiga și cu siguranță cartea “9.58”  îmi va transmite aceste sentimente.

Voi avea parte de o lectură motivațională intre semimaraton și cursa de 5 km.9.58

By | 2017-03-18T16:33:55+00:00 September 17th, 2014|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment