“Cel mai rapid blogger” sau Cum a fost la SkyRun 2014

Spre rusinea mea, sambata nu am fost in stare sa ma trezesc la timp si sa ajung inca de la deschiderea evenimentului la Sky Tower, dar am ajuns in timp util pentru a lua startul.

Datorita faptului ca am ajuns tarziu si m-am dat la vorba, am fost nevoit sa incep cursa neincalzit. In mod normal as spune ca o iau usor la inceput, sa ma incalzesc, dupa care cresc ritmul, dar in cazul SkyRun nu era destul timp pentru asta. Am dat putin din maini in ultimul minut inainte de start si cand ceasul a aratat 13:40:20 am plecat pe scari.

Ca si la antrenamentul de miercuri, mi s-a rupt filmul undeva pe la etajul 10, adica am inceput sa respir mai greu si sa simt greutate mai mare pe picioare. Inca de cand am plecat de acasa am hotarat ca orice s-ar intampla o sa fortez si chiar asta am si facut. M-am folosit putin de maini, atunci cand era cazul si alergam cate etaje puteam dupa care scadeam iarasi ritmul la mers de cate o treapta.

Undeva pe la etajul 31 mi-am spus ca mai am putin si ca nu mai conteaza ca o sa ma doara cvradricepsii si am inceput sa urc cate 2 trepte in ciuda impotrivirii picioarelor mele, iar ajuns sus am sprintat pana la arcada de finish, loc in care a rezultat frumoasa poza de mai jos.

Rezultatul a fost 4 minute, 9 secunde si cateva sutimi, timp ce m-a clasat pe locul 9 la categoria mea de varsta (18-34 de ani) si pe locul 17 la general, dar cel mai important mi-a oferit premiul de “Cel mai rapid blogger”. Sunt tare mandru de performanta asta, luand in considerare antrenamentul sau mai bine spus ne-antrenamentul pe care l-am savarsit.

Scopul pentru anul viitor ar fi sa scot un timp sub 3 minute si 30 de secunde. E un tel destul destul de inalt, dar la cum se arata treaba cred ca este un scop realizabil. Ramane de vazut la cursa de anul viitor.

Trebuie sa spun ca toti banii stransi din taxa de inscriere merg catre HOSPICE Casa Sperantei, mai exact catre plata echipamentelor pentru a dota noul HOSPICE deschis in Bucuresti.

Radu, caruia ii multumesc pe aceasta cale, si pe care il felicit pentru vointa de a termina cursa in stare fizica deloc optima in care se afla, a venit cu o idee foarte tare, si anume sa mergem noi, cativa, sa oferim medaliile noastre pacientilor Casei Sperantei. Mi s-a parut o initiativa ce ar atrage atentia asupra serviciilor pe care HOSPICE le ofera pacientilor ce au nevoie de ingrijire paliativa si, in acelasi timp, un suport moral pentru acesti oameni care au o viata mult mai dificila decat noi si care se lupta cu moartea in fiecare zi a vietii lor.

Platforma Galantom este locul in care fundraiserii au strans si strang bani pentru diferite cauze umanitare, iar Gabriel Solomon este un adevarat record-man in acest sens, cu suma adunata pe pagina sa pentru Inima Copiilor. Lasand partea financiara la o parte, Gabi a demonstrat ca super-eroii exista. El a facut un maraton de 24 de ore de urcat pe scari, in incercarea de a depasi recordul mondial de alergare verticala. A finalizat 121 de urcari in cele 24 de ore, nereusind sa depaseasca recordul pentru care ar fi trebuit sa termine 157 de urcari.

Chiar daca nu a reusit sa depaseasca recordul mondial, Gabi a dat dovada de o forta psihica extraordinara. Chiar aseara am avut placerea de a-i adresa cateva intrebari in timpul video-conferinte ce a avut ca scop inregistrarea podcast-ului despre SkyRun 24H. Impreuna cu Eliza Nitescu, Andrei Gligor si Lilian Rambu mi-am exprimat curiozitatile legate de cursa de anduranta ce s-a intins de vineri pana sambata si ma bucur ca am avut posibilitatea ca din raspunsurile lui sa preiau cateva informatii ce ma vor ajuta pe viitor, atat in cursele pe distante lungi cat si pe cele pe distante, zic eu, mai scurte.

As dori sa felicit Smart Atletic pentru organizarea impecabila a competitiei, dar cu o mica mentiune… ce-a fost cu ninsoarea aia? :)) Plecasem si eu linistit spre casa in pantaloni scurti, cand am fost surprins de vremea inoportuna. Din fericire frigul nu m-a invins nici de data asta aratandu-ma intreg si  pregatit pentru cursa ce va sa vina sambata aceasta.

Let the running race begin, and may the weather be always in our favor.

By | 2017-03-18T16:33:55+00:00 October 30th, 2014|Jurnal de cursă|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

One Comment

  1. […] Scopul este să îmbunătățesc timpul de anul trecut și, de ce nu, să îmbunătățesc și poziția in clasament, dar cam atât despre competiția individuală, fiindcă nu despre asta voiam să […]

Leave A Comment