Cât de simplu este să faci bike surfing?

IMG_3540

Da, știu că par relaxat când o fac și că pare că e ceva simplu, dar nu este deloc ușor. Pentru mine este ceva normal fiindcă fac asta de aproximativ 6 ani, de pe vremea în care eram încă minor. Foloseam bicicleta fratelui meu ca să încerc tot felul de nebunii care nu erau deloc potrivite tipului respectiv de bicicleta, până când intr-o zi mi-am pus ambele picioarele pe cadru și am încercat să sar peste niște borduri. După ce mi-a ieșit treaba cu bordurile mi-a venit ideea să încerc să pun piciorul drept pe ghidon și să încerc să ridic mainile de pe el. E foarte greu de explicat teama care îmi trecea atunci prin corp doar ridicând palmele de pe ghidon la nici 10 cm.

După câteva încercări am reușit să mă ridic îndeajuns de mult încât să prind curaj și să fiu sigur pe picioarele mele și la nici 2 ore după ce am început să fac asta reuțeam deja să mă ridic și să stau acolo sus până la momentul în care pierdeam atat de multă viteză încât bicicleta devenea instabilă. La aproximativ o săptămână după ce am învatat să fac “chestia asta” (atunci habar nu aveam cum se numea) am avut parte de prima și singura cazatură care, sincer, nu a fost un moment prea plăcut. Mă credeam îndeajuns de bun încât să mă uit în spate, dar nu am realizat că nu mai aveam viteza și că bicicleta era instabilă, moment în care ghidonul s-a învârtit și eu am căzut in față. Norocul meu a fost că știu să cad și m-am aruncat pe umăr, iar micul eveniment nu s-a soldat cu răni, ba chiar la jumatate de oră făceam din nou bike-surfing.

Dupa vara aia am început să caut oameni pe youtube care fac asta, dar eu nu am mai facut-o deloc până acum o săptămână când am ajuns la Izvorani și m-am gândit să încerc din nou. Am reușit  să mă ridic din prima încercare si sentimentul de reușită a fost pe măsură. La câteva zile m-am gândit să mă și filmez cu o action-camera Drift și am reușit să fac asta fără niciun incident.

Rezultatul este aici:

Sfatul meu este să nu încercați asta fără a vă lua măsuri de siguranță cum ar fi: cască, cotiere, tibiere sau genunchiere.

By | 2017-03-18T16:33:56+00:00 August 22nd, 2014|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment