Bolt și “triple triple”

Când îl vezi pe Bolt alergând, parcă sprintul pe 100 de metri pare al dracu de ușor.

Același lucru s-a întâmplat și în dimineața asta (noapte la Rio), la finala ștafetelor de 4×100 de metri.

După un start mai greu al lui Powell și un prim schimb ușor întârziat, Blake preia ștafeta și recuperează mult din diferență. Vine rândul lui Ashmeade care se apropie cu pași repezi de Bolt și, deși nu au fost primii care au facut schimbul, ștafeta Jamaicană se îndreaptă spre al treilea aur consecutiv.

Bolt dă de înteles că nimic nu-l oprește în cursa către al nouălea aur olimpic și sprintează către un finish în 37.27 secunde, urmat de surpriza Japonia și de ștafeta Statelor Unite, care la ultimul schimb greșise, astfel că echipa este descalificată, iar bronzul le revine canadienilor.

Ce vreau eu să spun este că Bolt face din nou tripleta, pentru a treia ediție consecutivă a Jocurilor Olimpice și, da, toată lumea vorbește de asta. Și probabil se va vorbi mult de acum despre el ca fiind “cel mai rapid om de pe Pământ”.

Cum el nu mai concurează de mult cu oamenii, ci cu recordurile, și cum chiar el a spus, nu îi mai e asa usșor să depășească timpii stabiliți tot de el, este foarte probabil să primim în curând anunțul oficial al retragerii din activitate.

Eu tot sper să-l revedem la ediția din 2020 de la Tokyo.

By | 2017-03-18T16:33:36+00:00 August 20th, 2016|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment