Astăzi sunt hater

Sunt hater pentru că m-am săturat de titluri imbecile care atrag traficul și de jurnalismul de doi lei practicat în ziua de astăzi de mai toate publicațiile online din România.

Hate-ul se adresează site-ului Sport.ro care a publicat un articol despre James Lawrence, tipul ăla care a făcut 50 de IronMan-uri în 50 de zile consecutive. Tipul a reușit ceva fabulos, iar Sport.ro încearcă să se folosească de asta ca să mai atragă niște public.

Acum să începem analiza articolului:

Titlu este următorul: “Am 5 copii și am reușit asta! Nimic nu e imposibil!” Cum arată barbatul care, în 50 de zile, a înotat 4 km, a pedalat 180 km și a alergat 42 km

Băi jurnaliști sportivi veniți cu pluta, distanțele alea au fost făcute într-o zi de omul ăsta, nu in 50. În 50 a alergat de 50 de ori fiecare din distanțele alea. Plus că ar trebui să faceți research mai amănunțit. IronMan-ul presupune 3.86 km de inot si nu se face aproximare prin adăugare și dacă tot sunt parolist, vă zic că alergarea e de 42.195 km (distanța de maraton) și pedalatul e pe o distanță de 180.25 km.

Continuăm cu al doilea paragraf: James Lawrence are 36 de ani, 5 copii acasă și a reușit să devină unul dintre puținii oameni din lume care se pot lăuda cu 50 de maratoane Ironman în 50 de zile, în 50 de state diferite.

Bă baieți, omul e PRIMUL care a făcut asta, NU unul dintre puținii. Și IronMan e un TRIATLON, nu MARATON!

Al treilea paragraf repetă inepția din titlu cu distanțele în 50 de zile. În total, James a alergat 42 kilometri, a pedalat 180 de kilometri și a înotat 4 kilometri, ca prin efortul său să reușească să strângă din donații 70000 de dolari într-o campanie împotriva obezității.

Pe urmă vine o poză și două declarații date de James.

Articolul e aici.

Este foarte probabil ca articolul să fie scris așa și pentru a primi reacții cum este a mea.

By | 2015-08-07T16:55:24+00:00 August 7th, 2015|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment