Andrei Gligor la Marathon des Sables

Cand vin vorba de alergare si derivatele sale, exista foarte multe curse de anduranta, si asa cum spune Andrei, “Marathon des Sables poate fi considerata pe drept cuvant o cursa de supravietuire. Este vorba despre 250 de kilometri de alergare în sapte zile (sase etape), sub soarele arzator al desertului Sahara. Este una dintre cele mai dificile curse de anduranta din lume, in care cei care se incumeta sa ia startul, alearga avand in spate un rucsac cu toate cele necesare supravietuirii unei saptamani in desert: haine, sac de dormit, mancare, kit de supravietuire.”

Rucsacul pe care il va avea in spate va cantari nici mai mult, nici mai putin de 12 kg. El dedica acest efort asociatiei ViitorPlus ce de 7 ani, prin proiectul Padurea Copiilor, planteaza puieti in zonele desertificate din sudul Romanie, pana in prezent totalizand o suprafata de 37 de hectare.

Eu, venind din sudul Romaniei, stiu foarte bine ce se intampla in zona si cat de rare si pe cale de disparitie sunt padurile. Stiu, din povestile bunicilor, cat de mari erau Codrii Vlasiei, si tot din povestirile lor, stiu cum au disparut putin cate putin, in ziua de astazi ajungandu-se sa mai existe un procent infim din ce era “pe vremuri”. Tocmai de aceea, proiectul Padurea Copiilor mi se pare un proiect ce ar trebui sustinut, pentru ca am invatat cu totii inca din scoala generala faptul ca plantele produc oxigenul pe care noi il respiram pentru  aputea supravietui, si pe langa asta, copacii sunt cei care stabilizeaza conditiile climaterice, efectul de sera fiind prezent si datorita disparitiei padurilor.

Pentru a sustine cauza pentru care va alerga Andrei, puteti intra pe http://viitorplus.galantom.ro/andreigligor2, aici putand sa faceti donatii catre Asociatia Pentru dezvoltare durabila ViitorPlus.

Deci, sudul Romaniei: desert sau padure?

By | 2017-03-18T16:33:55+00:00 January 13th, 2015|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment