Alergarea este o artă

Diferența între alergare și alte arte, ca muzica sau pictura, este aceea că alergarea se poate învăța. Cu muzica sau pictura, mai greu. Dacă nu te naști cu talent, este mai greu să fii un artist desăvârșit.

În schimb, fuga este în ADN-ul nostru. Strămoșii noștri fugeau, noi fugim, copiii noștri vor fugi. Ține doar de noi să transformăm fuga respectivă, să o șlefuim și să îi dăm o formă, pe numele ei “alergare”.

Trebuie să îți dorești să alergi, oricare ar fi motivul tău, altfel va fi doar o fugă fără formă. Ca și în cazul cântăreților și al pictorilor (fiindcă făcusem referirea mai devreme), dacă singurul tău scop este acela financiar, nu vei excela!

Ca să excelezi, oricare ar fi domeniul, trebuie să pui suflet și să oferi toate resursele tale scopului respectiv, dar cel mai important este să iubești ce faci.

Freddie Mercury iubea muzica, Leonardo Da Vinci iubea pictura. Opera lor și-a pus amprenta pe fața umanității și a inspirat.

În istorie a existat și un alergător care a făcut asta, Pheidippides, el și povestea vieții lui stând la baza legendei Maratonului. Ăsta era jobul lui, asta făcea zilnic, dar sunt sigur că o făcea cu suflet pentru că altfel și-ar fi ales altă ocupație. Să alergi zeci de kilometri zilnic nu e pentru oricine, deci, cu siguranță, alergarea îi curgea prin vene.

Nu poți să fii un artist desăvârșit dacă tot ce îți dorești sunt banii. Nu vei excela! Trebuie să muncești, să iubești ce faci și atunci lumea va auzi de tine, vei ajunge cunoscut pentru activitatea ta și vei putea să îi inspiri pe ceilalți cu povestea și arta ta.

Bolt iubește alergarea, se vede în fiecare gest. Așa a ajuns să fie cel mai rapid om din lume și să își depășească propriile recorduri făcându-le, oricum, greu de depășit în viitorul apropiat.

La polul opus artiștilor, există oamenii care nu își doresc altceva decât să câștige, pasiunea pentru activitatea desășurată fiind pe planul doi. Eh, aia nu mai e artă. E business.

Fii artist, aleargă cu inima!

Foto: siwallpaper.com

By | 2016-02-17T13:20:35+00:00 February 17th, 2016|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment