Alergam pentru cei care nu pot la Wings for Life

Te-ai gandit vreodata ce ai face daca de maine nu ai putea sa te deplasezi folosindu-ti picioarele? Eu da; si chiar si gandul m-a intristat. Eu nu imi pot imagina faptul ca la un anumit moment in viata as putea sa patesc ceva care sa ma faca sa nu imi mai pot folosi picioarele.

Intr-o astfel de situatie se afla extrem de multi oameni la nivel mondial. Pe langa toti acestia, sunt si cei ce toata viata au stat intr-un scaun cu rotile, fie dintr-o eroare medicala la nastere, fie pentru ca pur si simplu, asa s-au nascut.

Se pare ca pentru toti oamenii aflati intr-o astfel de situatie exista o sansa, dar pentru asta este nevoie de bani de cercetare. Maduva spinarii este o parte a corpului cu multe secrete, dar daca am reusi sa o deslusim, am putea sa gasim o solutie la problema paraliziei. Nu noi, oamenii de stiinta.

Tot ce putem face noi este sa sa ii sustinem. Un mijloc prin care putem ajuta este Wings for Life – World Run, o cursa gandita de cei de la Redbull ce are ca slogan “Alergam pentru cei care nu pot”.

Ce difera fata de cursele clasice este faptul ca linia de sosire vine dupa tine, ea fiind “masina de finish”. Astfel ca aceasta pleaca la un anumit interval de timp dupa momentul de start si creste viteza putin cate putin. Cursa se termina in momentul in care ultimul alergator este ajuns din urma de catre masina de finish.

Am uitat sa mentionez faptul ca pe langa cursa din Romania, evenimentul va mai avea “reprezentatii” in alte  peste 30 de locatii, pe toate cele 6 continente, iar toti banii incasati din taxa de participare vor merge catre ONG-ul “Wings for Life” ce se ocupa cu studierea leziunilor maduvei spinarii.

Asa ca daca vrei sa te intreci cu oameni din toate colturile planetei (cateva zeci de mii la numar), hai si tu cu noi la Wings for Life!

Pentru ca lucrurile sa fie si mai interesante,  s-au format mai multe echipe, cele mai numeroase fiind cele ale ambasadorilor evenimentului. Cum “Redbull iti da aripi”, eu am ales echipa parasutistului Alex Nicolau si sper ca in curand sa apucam sa iesim cu totii la un mic antrenament inainte de eveniment, dar pentru ca puteam sa ma mai inscriu in inca doua echipe, m-am hotarat sa fiu si alaturi de George Balta si Dani Otil. O sa fie tare!

Mi-am propus ca la aceasta cursa sa alerg in jur de 25 de km, pentru ca asa cum spuneam, distanta difera in functie de momentul in care masina de finish te ajunge din urma. Este foarte probabil ca atunci sa ma simt in stare de mai mult si sa ma apropii de 30 de km, dar asta ramane de vazut.

Pentru inscrieri si calcularea distantei aproximative pe care o puteti parcurge, evenimentul este aici http://www.wingsforlifeworldrun.com/ro/ro/bucuresti/.

By | 2015-04-16T14:53:20+00:00 March 23rd, 2015|Eveniment|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment