Actor pentru o zi. Amator, dar actor!

Acum cativa ani aveam obiceiul sa vad foarte multe filme. Din pacate traditia s-a pierdut, poate si pentru ca vorbesc atat de mult incat nu mai am timp de foarte multe lucruri. Inca de atunci simteam nevoia sa ma exprim si o faceam in diferite moduri, totul legal si moral, si desi nu aveam acelasi debit verbal, m-a tentat la un moment dat sa ma duc sa fac niste cursuri de actorie. Lenea, emotiile si timiditatea si-au spus cuvantul, asa ca visul meu a disparut pentru o perioada.

Perioada respectiva s-a incheiat inainte de Craciun cand am vazut pentru prima data un show de teatru de improvizatie si mi-as zis “pot si io!”. Asa ca am mers la un curs de 2 ore, la Scoala de Teatru Q-Feel, tinut de Doina Ionescu, pentru ca voiam sa vad cum e, daca ma balbai, daca imi tremura vocea. Mi-a placut atat de tare experienta, asa ca am de gand sa o repet cu prima ocazie cand o sa am mai mult timp liber si tot cu acea ocazie vreau sa ma si inscriu la un curs de durata ca sa pot sa aprofundez tainele vorbitului.

Pana atunci nu-mi ramane decat sa ma gandesc la cat de marfa a fost primul curs, unde am intalnit mai multi oameni cu teama de vorbit in public si care dupa 2 ore nu mai aveau nicio problema sa intre in pielea unui personaj nascocit pe moment, plecand pur si simplu de la un moment static din punct de vedere fizic.

Am avut ocazia sa pun in scena doua dintre reclamele mele favorite, si asta pentru ca imi aduc aminte de copilarie. E vorba despre reclamele lui Bogdan Naumovici cu Star Wars si Batman: “Ala negru, de respira greu, era ta’su ma!” si “Ba berbecule, ti-am zis ma ca-i popa?! Tu, nimic! Batman, Batman!”

Daca si voi aveti teama de vorbit in public sau pur si simplu vreti sa va simtiti bine pentru doua ore, interpretand mai multe personaje, spontan, va invit sa mergeti la cursurile de actorie gratuite organizate de Q-Feel. Si daca va place la fel de tare cum mi-a placut mie, va invit sa va inscrieti la unul dintre celelalte cursuri pe care Scoala de Teatru le pune la dispozitie.

Aici nu vorbeam

Aici nu vorbeam

By | 2017-03-18T16:33:55+00:00 February 3rd, 2015|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment