9.40 in 2010 sau “Bac-ul meu vs bac-ul vostru”

Suntem in perioada in care toata lumea e cu ochii pe publicatiile online ca sa vada ce subiecte s-au dat la bac.

Pe mine, personal, m-a interesat subiectul 3 dat la Limba si Literatura Romana si subiectele date la Matematica, asta pentru ca in ultimii ani s-a picat pe capete, desi subiectele au fost din ce in ce mai usoare de la an la an (vorbesc de matematica).

Ei bine, am ramas socat de simplitatea subiectelor date anul asta la proba de matematica, fie ea la real, uman, sau tehnologic. Subiectele au fost de o banalitate rar intalnita, si nu o spune un geniu in matematica, dar nici unul care e complet paralel.

Ochiometric, am estimat ca mi-ar lua cel mult o ora sa rezolv subiectele date la real  si sa iau o nota de cel putin 8, in ora aia.

In 2010, cand am dat eu bac-ul, mi-a luat vreo 2 ore si jumatate sa termin toate subiectele si sa le rezolv complet si corect, dar, conform baremului, am fost depunctat pe anumite subiecte datorita modului de redactare, astfel ca nota finala a fost 9.40.

Stiu ca multi baga scuza aia cu “da ma, da’ voi n-ati avut camere”. Ce legatura are? Cand e vorba de picat sau promovat nu mai conteaza ca au fost camere sau nu si la o nota de 9.40 nu se mai pune problema de prezenta camerelor au ba. Daca esti atat de praf incat sa nu fii in stare sa rezolvi exercitiile alea banale de la subiectul 1, plus 2 subpuncte de la subiectul 2, ca sa iei si tu “sfantul cinci”, nu prea ai ce cauta la facultate.

Aia cu camerele e o scuza penibila pentru un stres inutil. Cei care au invatat cu adevarat si care vor promova examenul cu note mari, vor vedea la facultate diferenta intre “examenul maturitatii” si oricare examen scris dintr-o sesiune de final de semestru.

Si ca sa nu existe comentarii contra, va las cu cea mai grea varianta de bacalaureat pentru proba de matematica, din ultimii multi ani, la care, repet, am luat 9.4. Subiectul este AICI.

Am uitat sa mentionez ca pe parcursul celor 4 ani de liceu nu am invatat mai deloc, dar in clasa a 12-a mi-am dedicat jumatate de an meditatiilor si rezolvarii de variante din alea infinite propuse. Rezultatul a fost o nota care m-a multumit si care a incununat noptile albe in care am stat si am scris.

Sursa foto: dcnews

By | 2017-03-18T16:33:53+00:00 July 2nd, 2015|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment