4 ani de când am fost pe gazon, la Finala Europa League

Acum 4 ani a avut loc primul eveniment la care am participat în calitate de voluntar. Și ce eveniment!

Este vorba de finala Europa League 2012, dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao.

Încă de mic mă întrebam cum este să fii pe stadion, în timp ce suporterii cântă/aplaudă/scandează, iar tu să fii pe gazon. În ziua aia am aflat, iar sentimentul a fost pe masură.

După multe zile de repetiții, ore multe de stat în picioare și realizat la nesfârșit aceleași mișcări, ne-am văzut în ziua meciului cu emoții până peste cap, pe tunelul de acces în National Arena. Noi, 400 de studenți, eram cei ce intrau pe gazon pentru a realiza ceremonia de deschidere și ne doream să iasă perfect pentru că voiam ca Bucureștiul să se vadă extraordinar în Europa și în lume.

Și-a început. Melodia pe care noi intram a se auzea pe difuzoarele stadionului, iar noi ne-am luat pozițiile și, concentrați, am intrat pe teren. Totul a ieșit perfect. Finala a fost transmisa în foarte multe țări și a fost filmată cu peste 100 de camere.

Îmi amintesc ce uimit priveam tribunele în timp ce intram, fiindcă de la nivelul gazonului totul se vede mult mai frumos.

La finalul ceremoniei piesele de puzzle pe care noi, voluntarii din centru, le țineam urmau să creeze emblema Europa League. În momentul în care imaginea se forma, doua bannere se deschideau cu mesajul “Welcome to Bucharest”. Acela a fost momentul pe care n-o să-l uit niciodată. 55000 de oameni ne-au aplaudat, iar eu eram acolo, #pieledegaină.

Cu siguranță nu voi mai avea parte pe viitor de o astfel de experiență, dar cu siguranță vor aparea altele care să mă facă să mă simt că în seara de 9 mai 2012.

Așa a arătat ceremonia, filmată din tribune.

By | 2017-03-18T16:33:36+00:00 May 9th, 2016|General|

About the Author:

Maratonist, Inginer, Copywriter

Leave A Comment